topovat ověřit

Helaine - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:11x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:9.9.
Variety jména:Halina, Hela, Helaina, Helana, Heleen, Heleena, Helena, Helene, Helenna, Helia, Hellen, Hellena, Hellene, Hellia, Laine
Význam jména:"světlo", "pochodeň", "jasný", "měsíc"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Bílá srst, Elegantní, Krátká srst, Velké plemeno, Anglické, Francouzské, Řecké, Dlouhé, Bájné, mýtické, Biblické, Starodávné, starobylé

Helaine je neobvyklé dívčí jméno, kde zdroje o původu se mírně rozchází. Někteří tvrdí, že jméno je anglického, jiní francouzského či řeckého původu. Význam je však všude velmi podobný a to "světlo", "jasný", "pochodeň", ... Původ z řečtiny Σελήνη Selene,  znamená "měsíc".

Heleine je staré mytologické jméno. Heleine (nebo Helena) byla dcerou boha Dia. Její únos trojským princem Parisem vyvolal trojskou válku.

Helena se také vyskytovala v křesťanství a to v podobě Svaté Heleny, jenž byla matkou císaře Konstantina I.,  která podle legendy našla kousek kříže, na kterém byl ukřižován Ježíš Kristus, když cestovala do Jeruzaléma.

Jméno Eilidh (vyslovuje se „ayley“) je gaelská verze jména Helen.

A pro jakého pejska je jméno Helaine (Helena, Hellia, ... ) vhodné?

Možností máme hned několik...
Můžeme se držet významu jména, jenž poukazuje na světlo. Tudíž ideální adeptkou může být fenka se světlou barvou srsti. V tomto případě máme spoustu plemen na výběr.
Další možností je volit pouze řecká plemena psů, mezi které patří bohužel snad jediný a v našich končinách neznámý Řecký honič.
A nebo se můžeme držet svého pocitu. Za mě si takové velkolepé jméno zaslouží velkolepé plemeno. Volila bych spíše střední až velké a raději krátkosrsté. 

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-)