topovat ověřit

Tilda - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:3x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:23.10.
Variety jména:Tilde, Tylda, Tylde
Význam jména:"síla v boji", "hrdinka"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Dominantní, Bílá srst, Černá srst, Dlouhá srst, Elegantní, Hnědá srst, Hubený pes, Krátká srst, Strakatá srst, Velké plemeno, Germánské, Skandinávské, Španělské, Exotické, Filmové, Krátké, Neobvyklé

Tilda je jméno germánského původu, (ale setkáme se v něm i v Estonštině nebo Španělštině) které znamená "síla v bitvě" - maht znamná síla a hild bitva, jde o zkráceninu jména Matilda. Ve švédšině jméno znamená "hrdinka". Slavnou nositelkou tohoto jména je herečka Tilda Swinton, která si zahrála například ve snímcích Doctor Strange, Narnie a Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

Další zajímavostí jména Tilda je, že se používá jako označení pro vlnovku ~, která se používá v matematice, nebo španělštině, portugalštině a dalších jazycích. Vlnovku napíšete přes pravý Alt (AltGr) a číslici jedna. 

Pro jakého psa je jméno vhodné?

Tilda je ideální jméno pro psí dámu většího vzrůstu. Je hodně enegická a občas samým nadšením neví co se sebou. Pořád někde běhá a nadšeně kroutí ocáskem. Nenechte se ale zmást její veselou povahou! Dala by za vás život! Ať vás ohrožuje záporák, nebo jen nepřátelsky vypadající veverka za oknem, Tilda se o vše postará!

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-)