topovat ověřit

Geronimo - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:6x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:4.11.
Variety jména:Hieronymos, Jerome, Jerónimo
Význam jména:"svatý", "ten, který zívá"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Dominantní, Bílá srst, Černá srst, Dlouhá srst, Hnědá srst, Hubený pes, Krátká srst, Malé plemeno, Strakatá srst, Velké plemeno, Americké, Indiánské, Italské, Španělské, Dlouhé, Exotické, Neobvyklé, Tradiční

Geronimo v italštině znamená "svatý". Jde o mužské křestní jméno, varianta amerického Jerome.  Toto jméno nosil i jeden z posledních válečných náčelníků kmene Apačů. Apačský náčelník a šaman Geronimo, indiánským jménem Goyathlay nebo Gokhlayeh, "Ten, který zívá", zkráceně "Zíval", se narodil mezi léty 1820-25 na pomezí Arizony a Nového Mexika. Měl celkem osm manželek a bojoval proti americkým a mexickým vojákům. Zemřel na zápal plic, který si ale způsobil sám, když opilý sedl na koně a spadl do ledové vody.

Pro jakého psa je jméno vhodné?

Geronimo je tak trochu divoch. Neposedí, nepostojí, a vy pořádně nevíte, co sním. Je potřeba ho pořádně unavit, ale rozhodně to není nic jednoduchého, Geronimo se jen tak nenechá! Rád honí veverky a pošťákovi rozhodně nedá spát. Má rád všechny fenky a náležite se jim dvoří. Je mu dobře s jeho psími parťáky.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-)