topovat ověřit

Gromit - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:4x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:19.8.
Variety jména:Gromek, Gromík, Grommet
Význam jména:"hrom"
Pohlaví:Unisex
Typ jména:Roztomilé, Polské, Neobvyklé

Gromit je fiktivní postava z britské animované série "Wallace a Gromit", kterou vytvořil režisér a animátor Nick Park ze studia Aardman Animations. Gromit je inteligentní, bezmluvný antropomorfní pes, který společně se svým excentrickým a vynalézavým majitelem Wallacem řeší různé problémy a dobrodružství.

Jméno "Gromit" nemá jasný původ a jeho význam není zřejmý. Nicméně, některé teorie naznačují, že jméno může být odvozeno z anglického slangového výrazu "grommet", což je označení pro kovovou nebo plastovou podložku používanou k zpevnění otvorů v materiálech, jako je tkanina nebo plast. Grommet chrání a zpevňuje okraj otvoru, aby se zabránilo trhání nebo opotřebení.

Tento význam je pravděpodobně spojen s Wallacovou zálibou ve vynálezích a technologiích, což by mohlo naznačovat, že jméno Gromit bylo zvoleno jako poklonka tomuto tématu. Nicméně, tato teorie není potvrzena a původ jména zůstává nejasný.

Pokud plánujete pojmenovat svého psa Gromitem, může být také zajímavé vědět, že toto jméno pochází ze slova "grom" v polštině, což znamená "hrom".

A pro jakého pejska je jméno Gromit podle nás vhodné?

Pokud jde o vhodnost jména Gromit pro určité plemeno psa, není to omezené na konkrétní plemeno.

Může být vhodné pro jakékoli plemeno, které má silnou a odvážnou povahu, vysokou inteligenci a vytrvalost.

Pokud jste fanouškem animované série "Wallace a Gromit" a máte rádi inteligentní a loajální povahu postavy Gromita, může to být pro vás skvělá volba jména pro vašeho psa. Jméno Gromit může navíc být roztomilé a originální, což může být pro některé majitele psů také atraktivní.

Vzhledem k tomu, že se může jednat i o jméno s polským původem, mohlo by být vhodné pro plemena, která mají kořeny v Polsku, jako je například Polski Owczarek Nizinny (polský nížinný ovčák).

Ale obecně lze říci, že jméno Gromit by mohlo být vhodné pro širokou škálu plemen psů, v závislosti na individuálních charakteristikách konkrétního psa.

Bígl jménem Gromit

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).