topovat ověřit

Aileen - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:13.4.
Variety jména:Ailee, Aileenek
Význam jména:"světlá, jasná", "zářící"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Energetické, aktivní, Krátká srst, Malé plemeno, Roztomilé, Strakatá srst, Velké plemeno, Irské, Pohádkové, Starodávné, starobylé

Jméno Aileen je tradičním irským jménem a má kořeny v keltské kultuře. V překladu znamená "světlá, jasná" nebo "zářící". Toto jméno je spojováno s křehkou krásou, sílou a nezávislostí.

Historie jména Aileen sahá do starověkého Irska, kde bylo často používáno pro vyjádření jasnosti a krásy. Je také spojováno s irskou lidovou písní "Eileen Aroon", která vypráví o lásce a oddanosti.

A pro jakého pejska je jméno Aileen podle nás vhodné?

1. Irský setr: Tento krásný pes, původem z Irska, sdílí spojení s irskou kulturou a září stejně jako jméno Aileen. Irský setr je známý svou jemnou povahou a elegantním vzhledem.

2. Bígl: Bígl je veselý a přátelský pes, který má zářivou osobnost, která by mohla odrážet jas a život, kterým je jméno Aileen spojováno. Toto přátelské plemeno bude rozhodně zářit ve vašem domě.

3. Sheltie: Toto plemeno, ačkoli menšího vzrůstu, má velké srdce a sílu. Jeho inteligence a nezávislost by mohly odrážet sílu a nezávislost spojené s jménem Aileen.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme. :-)