topovat ověřit

Gillisie - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:26.10.
Variety jména:Gilisie, Gillis
Význam jména:"válečník" nebo "ochránce"
Pohlaví:Unisex
Typ jména:Energetické, aktivní, Legrační, Bílá srst, Hnědá srst, Malé plemeno, Roztomilé, Keltské, Neobvyklé

Jméno Gillisie má původ v Keltské kultuře a jeho význam je spojen s tradicemi a dědictvím této oblasti. Ve skutečnosti se jedná o variantu skotského jména Gillies, které má kořeny v keltském etniku.

Historicky bylo jméno Gillisie spojováno s odvahou, statečností a hrdinstvím. Gillisie byl často chápán jako "válečník nebo ochránce" své komunity, připravený bojovat za své blízké a bránit své území.

A pro jakého pejska je jméno Gillisie podle nás vhodné?

1. Skotský teriér: Toto plemeno pochází z Skotska a je známé svou odvahou, nezávislostí a rozhodností. Skotský teriér by tak skvěle odrážel sílu a hrdinství spojené s jménem Gillisie.

2. Border kolie: Border Collie je inteligentní a pracovitý pes, který je často spojován s pastýřskými tradicemi. Je to pes, který je ochoten pracovat tvrdě a chránit své stádo, což může připomínat roli ochránce a hrdiny, kterou Gillisie zastával.

3. West Highland White Teriér: Toto přátelské a odvážné plemeno pochází také ze Skotska a je známé svou jemnou povahou a statečností. Jeho roztomilý vzhled a zároveň hrdinský charakter by dobře ladil s jménem Gillisie.

Pejsci jménem Gillisie:

Psí jméno Gillisie

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme. :-)