topovat ověřit

Faraon - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:8x
Popularita: 42. místo
Svátek na WEBFORDOG:16.8.
Variety jména:Faraón, Farhan, Farid, Fariel, Farih, Farík, Faris, Faro, Farold, Faroni, Farouk, Farrel, Farren, Farron, Farsad., Faruk
Význam jména:"velký dům"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Dominantní, Elegantní, Krátká srst, Egyptské, Exotické, Neobvyklé, Bájné, mýtické, Starodávné, starobylé

Jméno Faraon pochází z egyptského slova "per-aa", což znamená "velký dům". V historii byli faraoni králové starověkého Egypta a tato pozice byla považována za velmi významnou.

V moderní době se jméno Faraon často používá jako jméno pro psy. Je to poměrně populární jméno, zejména pro psy s egyptským původem nebo pro psy, kteří mají exotický vzhled nebo chování, které připomíná královskou postavu.

Vzhledem k historickému významu jména Faraon se jedná o velmi silné a impozantní jméno pro psa, který byl v minulosti považován za někoho důležitého a významného.

A pro jakého pejska je jméno Faraon podle nás vhodné?

Jméno Faraon by mohlo být vhodné pro psy s exotickým vzhledem nebo chováním, kteří mají nápadný a silný výraz a jsou sami o sobě impozantní. Toto jméno by také mohlo být vhodné pro psy s egyptským původem, jako je například slavný egyptský pes neboli faraónský pes.

Faraónský pes je plemeno, které pochází z Egypta a je známý svým elegancí, hbitostí a rychlostí. Mají štíhlé tělo a krátkou, lesklou srst, která může být různých odstínů od bílé po černou. Díky svému původu a vzhledu by mohlo být jméno Faraon pro toto plemeno velmi vhodné.

Nicméně, jméno Faraon by mohlo být vhodné pro mnoho různých plemen psů, ať už mají nebo nemají nějaký konkrétní původ nebo vzhled. Rozhodující faktor by měla být osobnost a charakter psa, protože to by mělo být hlavní zaměření při výběru jména.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).