topovat ověřit

Mop - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:8x
Popularita: 42. místo
Svátek na WEBFORDOG:11.4.
Variety jména:Mopík, Mopsík
Význam jména:Mop znamená "grimasa" a je vhodný pro ošklivě-roztomilé pejsky :)
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Legrační, Dlouhá srst, Malé plemeno, Roztomilé, Asijské

Jméno Mop může mít několik významů a původů, avšak neexistuje oficiálně stanovený původ tohoto jména. Nicméně, zřejmě se jedná o jméno odvozené od stejnojmenného druhu mopu - nástroje na úklid podlahy. Název "mop" pochází z anglického slova "mop", které znamená hadr nebo utěrka.

Jméno Mop se v praxi používá jako jméno pro psy, kteří mají nezvykle dlouhou a huňatou srst, připomínající vzhledem nástroj na úklid. Toto jméno je také vtipné a neobvyklé, což může být důvodem, proč si někteří majitelé zvolí právě toto jméno pro svého psa.

Pamatujte však, že výběr jména pro psa je především otázkou osobního vkusu majitele a důležité je zvolit jméno, které bude odpovídat charakteru a vzhledu vašeho psa, bez ohledu na původ nebo význam jména.

A pro jakého pejska je jméno Mop podle nás vhodné?

Jméno Mop může být vhodné pro psa s neobvykle dlouhou a huňatou srstí, což může být charakteristické například pro některá plemena s původem v Asii, jako jsou například lapinkoira (švédský špic), akita inu nebo čau-čau.

Tato plemena mají většinou hustou a velmi dlouhou srst, kterou je nutné pravidelně upravovat a udržovat v čistotě, což může být srovnáváno s úklidem podlahy pomocí mopu.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).