topovat ověřit

Gora - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:0x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:28.6.
Variety jména:Goran, Gorinka, Gorka
Význam jména:"hora" nebo "pohoří"
Pohlaví:Unisex
Typ jména:Polské, Slovanské, Krátké

Jméno Gora má slovanský původ a v některých slovanských jazycích, jako je například polština, znamená hora nebo kopce. Slovo "gora" v polštině znamená "hora", zatímco v ruštině znamená "hora" nebo "pohoří".

Jméno Gora se také vyskytuje v některých kulturách jako příjmení nebo jméno pro muže. V některých případech může být toto jméno spojeno s ochranou a sílou, kterou symbolizuje například hora.

V kontextu psích jmen může jméno Gora vyjadřovat sílu a odolnost, nebo se může používat jako odkaz na horolezectví nebo outdoorové aktivity. Nicméně, stejně jako v případě výběru jakéhokoli jména pro psa, je nejlepší zvolit jméno, které co nejlépe odpovídá osobnosti a vzhledu konkrétního psa.

A pro jakého pejska je jméno Gora podle nás vhodné?

Jméno Gora může být vhodné pro psa, který je silný, vytrvalý a má pevnou vůli. Toto jméno může být také vhodné pro psa, který má rád outdoorové aktivity, jako například horskou turistiku. Pokud máte psa, který má výrazné svaly nebo robustní stavbu těla, jméno Gora by se mohlo hodit k jeho vzhledu.

Jméno Gora může také být vhodné pro psa, který má silnou ochranářskou a strážnou povahu, protože jméno Gora může být spojeno s ochranou a sílou, kterou symbolizuje hora.

Hodí se pro Německého ovčáka, Belgického ovčáka, ale třeba i pro Aljašského malamuta

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).