topovat ověřit

Everest - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:0x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:23.12.
Variety jména:Everestík, Everestka, Eví, Evírek
Význam jména:"výška o dosažení nejvyššího cíle"
Pohlaví:Unisex
Typ jména:Dominantní, Bílá srst, Velké plemeno, Anglické, Neobvyklé

Everest může být jak ženské, tak mužské jméno a je spojeno s nejvyšší horou na Zemi, Mount Everestem. Toto jméno má zajímavou historii a význam:

Historie jména Everest: Jméno "Everest" bylo poprvé přiděleno této hoře během britského průzkumu Indie v 19. století. Během té doby byla hora známá jako "Peak XV" (číslo 15), protože byla to 15. hora, která byla změřena v rámci této sčítací expedice. Později bylo rozhodnuto, že by hora měla dostat jméno na počest britského geodeta a generálního majora Sira George Everesta, který byl hlavním kartografem a správcem indického průzkumu. Jméno "Everest" bylo poprvé navrženo v roce 1865 a oficiálně přijato v roce 1867.

Jméno "Everest" nese význam jako symbol nejvyššího bodu naší planety. Mount Everest je nejvyšší horou na světě, dosahuje výšky 8 848,86 metrů (29 031,7 stop). To ho činí jedním z největších geografických a dobrodružných symbolů naší planety. Tato hora je také známá svými náročnými výstupy, a proto je pro mnoho horolezců výzvou a cílem celoživotního snu.

Celosvětově se jméno "Everest" stalo synonymem pro výšky a dosažení nejvyššího cíle, a to nejen v horolezectví, ale i v různých aspektech lidského úsilí a úspěchu.

Jméno "Everest" tak nese historickou a symbolickou hodnotu, která přesahuje jeho geografický význam a stalo se součástí kulturního a geografického dědictví naší planety.

A pro jakého pejska je jméno Everest podle nás vhodné?

Jméno Everest by se skvěle hodilo k psům plemene Bernský salašnický pes, často nazývaným Bernáček. Toto plemeno je velké, silné a má krásnou srst s černými, hnědými a bílými znaky, což evokuje pohled na zasněžené hory, jako je Mount Everest. Bernští salašničtí psi jsou také známí pro svou oddanost a přátelskou povahu, což dělá jméno Everest vhodným pro takového společníka. Hodí se nejvíce pro velká psí plemena s bílou srstí, například Bílý švýcarský ovčák, Podhalaňský ovčák nebo Akita-inu.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).