topovat ověřit

Eyra - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:26.6.
Variety jména:Eyre, Eyrinečka, Eyrinka, Eyro
Význam jména:"dědic", "strážce", "správce"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Dominantní, Elegantní, Velké plemeno, Anglické, Filmové, Krátké, Starodávné, starobylé

Eyra je ženské jméno a má svůj původ v anglickém jazyce a lze ho vysledovat až do staroangličtiny. Původní význam se vztahuje ke jménu "Eyre", jenž pochází z anglického slova "heir" (dědic) nebo "eyre", což může znamenat "strážce" nebo "správce". Ve středověku bylo často udělováno osobám, které měly zodpovědnost za správu určité oblasti nebo majetku.

 Jméno "Eyre" je také známé díky literárním spojitostem, zejména díky románu "Jana Eyrová" od Charlotte Brontë. Hlavní postava románu, Jane Eyre, je silnou a nezávislou ženou, což může dodat jménu pozitivní konotace spojené s odvahou a sílou.

A pro jakého pejska je jméno Eyra podle nás vhodné?

Jméno "Eyra" je elegantní a neobvyklé, což ho činí vhodným pro různá plemena psů, zejména pro ty, kteří mají něco společného s krásou, elegancí a nezávislostí. Toto jméno by mohlo být vhodné pro Afgánského chrta, který je známý pro svou nádhernou srst a eleganci. Také se hodí pro psí plemeno s krásnou srstí a dlouhou historií - Saluki nebo psí plemeno, které pochází z Japonska a vyčnívá svou nezávislostí a silnou osobností, ano řeč je o Shiba -  Inu.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).