topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 14.08.2013
  • 305x

Red & Wal

  • Chováme: Německý pinč, Trpasličí pinč
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

Chovatelská stanice vznikla po zakoupení feny s PP německého pinče Calypso, která měla velmi pěkné výstavní výsledky, stala se Mezinárodním šampionem krásy (C.I.B.). Bohužel měla jen 1 vrh štěňat. K ní se pak přidalo plemeno trpasličího pinče Maat FG, která měla 3 vrhy, Dále německý pinč Belly Ruby, která měla 3 vrhy a nakonec Sky Larra von Masterhof přivezená ze Srbska doplnila celou smečku a letos má první vrh, 4 krásné kluky. Cílem je přispět k zachování obou plemen v rámci České republiky, která nepatří mezi nejvíce zastoupená na výstavách u nás, ani na Slovensku.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

Je to moje srdeční záležitost. Zpočátku to byla náhoda ve volbě plemene, pak láska na celý život. Jsou to moje zlatíčka. Nikdy bych už neměnila.

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

První byl střední knírač pepř sůl, kterého jsem pořídila dceři. Byl to pes bez PP, zemřel na velký rakovinný nádor na dýchacím ústrojí. Tehdy jsme nevěděli, že je lepší volba pes s pP, víte, co si koupíte, co od toho mžete čekat a na co se můžete připravit.

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Chov jen podle pravidel ČMKU, chovatelského klubu a bezpečně pro chovné feny. Cílem je přispět k rozvoji plemen, která v ČR nepatří mezi nejpočetnější.

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

Mým velkým koníčkem je výstavnictví, nejstarší fena soutěží již ve veteránech. Snažíme se účastnit výstav v ČR na různých úrovních od klubových, přes oblastní, krajské, národní a mezinárodní. Jezdíme i do zahraničí, nejoblíbenější je Slovensko, Maďarsko, Srbsko, plánujeme i jiné země. Svědčí o tom získané tituly u fen německých pinčů C.I.B., u trpasličích Slovenský a Český šampion.

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

Calypso - C.I.B Maat FG - Český a Slovenský šampion Belly Ruby AiJo - C.I.B., Slovenský výstavní šampion... Sky LArra - Slovenský šampion, Český šampion

Jaký servis nabízíme novým majitelům? Jsme s nimi v kontaktu?

Celoživotní spolupráce radou, pomoc při hledání nového domova, stálý kontakt.

Naše motto

Chovám se srdcem pro pejsky.

Náhled
stanice založena: N\A
sídlo stanice:   Zlínský kraj / okr. Vsetín / Vsetín
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Německý pinč, Trpasličí pinč