topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 13.09.2017
  • 414x

Amico di Boemia

  • Chováme: Hokkaido-Ken, Kolie krátkosrstá
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

Chovatelská stanice Amico di Boemia vznikla na začátku roku 2013, kdy jsem se rozhodla odchovat štěňátka krátkosrsté kolie po naší první fence, Bellince.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

Krátkosrstá kolie je velmi chytrý, milý a přátelský pes, vhodný parťák do rodiny. Plemeno hokkaido se vyznačuje hrdou povahou, vytrvalostí, odolností a velmi pevnou citovou vazbou na své majitele. Naše fenky patří do naší rodiny, máme k nim vřelý vztah.

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

Náš první pejsek byla zlatá fenka krátkosrsté kolie Bella

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Mým cílem je odchovávat zdravá štěňátka s pěknou stavbou těla a přátelskou, milou povahou

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

S našimi fenkami jsme se účastnili domácích výstav od národních až po mezinárodní, účastnili jsme se i několika mezinárodních výstav v Itálii, odkud si naše fenka přivezla dva tituly šampiona.

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

Podařilo se nám dosáhnout několika významných úspěchů. Jako první bych jmenovala vynikající genetiku ve dvou vrzích krátkosrsté kolie. Dalším velkým úspěchem bylo, že jsme dokázali importovat chovný pár bílých psů hokkaido a že se nám podařilo jako první chovatelské stanici v Evropě narození dvou fenek tohoto plemene s výsledkem CEA negativní. Tím byl položen základ pro další chov geneticky cenných jedinců tohoto vzácného plemene. Cením si toho, že o štěňátka z našeho chovu je velký zájem v zahraničí. Naše odchovy jsou ve Francii, Rakousku, Německu, Nizozemí, USA, Polsku a na Slovensku. Fenka z našeho chovu se stala nejúspěšnějším psem na klubové výstavě chovatelů krátkosrstých kolií v Nizozemí. V roce 2017 získala titul BIS, když dokázala zvítězit ve velké konkurenci dalších 23 přihlášených psů, z toho několika multišampionů.

Jaký servis nabízíme novým majitelům? Jsme s nimi v kontaktu?

Mám radost, když noví majitelé mají zájem o udržení kontaktu, mohou se obrátit s jakýmkoliv dotazem. S mnoha rodinami, kde žijí naši odchovanci, nás spojují dlouholeté přátelské vazby.

Naše motto

Všechno, čím se zabýváme, bychom měli dělat naplno, protože když už nám něco stojí za to, abychom to vůbec dělali, pak to jistě stojí i za to, abychom to dělali dobře.

stanice založena: 04.01.2013
majitel stanice: Jana Janečková
sídlo stanice:   Jihočeský kraj / okr. České Budějovice / České Budějovice
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Hokkaido-Ken, Kolie krátkosrstá