topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 29.08.2018
  • 968x

Emerald Marvel

  • Chováme: Labradorský retrívr, Výmarský ohař
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

Zakladatelem naší CHS je můj první výmarský ohař Tyler, takže bylo jen otázkou času než vznikne CHS a rozroste se o další chovné jedince.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

Labradora jsem dostala když mi bylo 14 let, je to srdeční záležitost. Za pár let jsem chtěla k labradorovi pořídit kamaráda a volba padla na výmarského ohaře, který mě naprosto uhranul svým aristokratickým vzhledem i chováním.

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

Psy jsme měli doma odjakživa, jednalo se většinou o voříšky. Můj první pes byl labradorský retrívr, kterého jsem dostala od sestřenice, která měla na své fence štěňata. Dožil se krásného věku 14 let. Byl to velice hodný, energický a pracovitý pes.

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Naším cílem je odchovávat psy ve standardu plemene, exteriérově vyvážené, preferujeme psy silnějších koster. Zdravotně vyšetřené a lovecky upotřebitelné, aby byly zachovány vlohy pro další generace.

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

Se psy se zúčastňujeme hlavně výstav jak v ČR tak i v zahraničí. Jezdíme na lovecké výcviky a následně až máme nacvičeno i na lovecké zkoušky.

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

Nejvíce výstavních úspěchů jsme dosáhli s naším Tylerem, který je dvaceti násobným šampionem krásy, všechny lovecké zkoušky zvládl do 2 let věku, je Vítězem lesních a Barvářských zkoušek. Defacto všichni naši výmarští ohaři působící v naší CHS jsou šampioni krásy alespoň jedné země. Co se pracovní kariéry týče, tak za největší úspěch považuji odvedení našich dvou nejmladších výmarských ohařů Scarlet a Travise na všestranných zkouškách, které oba úspěšně dokončili. Spolupracuji se svojí sestřenicí od které jsem měla mého prvního labradora. Ta vlastní labradoří fenky, které jsou zapsány pod mojí CHS. Fenky vystavuji na výstavách, holky jsou taktéž úspěšné. Obě mají složené i lovecké zkoušky.

Jaký servis nabízíme novým majitelům? Jsme s nimi v kontaktu?

Majitelům nabízíme chovatelský servis. Pomoc s výstavami, výcvikem, radami ohledně krmení, prostě vše na co si vzpomenou. Záleží však na majitelích do jaké míry budou chtít naše služby využít. Štěňata od nás odchází do nového domova s balíčkem do prvních dnů, který obsahuje granule, konzervy, pamlsky, hračky, obojek, vodítko. Dále od nás dostanou manuál na štěně, kupní smlouvu, pet pas a rodokmen.

Naše motto

Snažíme se, aby všichni naši psi měli lovecké zkoušky a byli lovecky upotřebitelní, aby byly zachovány pracovní vlohy u štěňat. Naše psy testujeme na genetická onemocnění pro dané plemeno + absolvujeme další povinná i nepovinná zdravotní vyšetření pro dané plemeno. Snažíme se naše psy ukazovat i na výstavách, kde má z nich většina moc pěkná výstavní ocenění.

Náhled
stanice založena: 08.03.2016
majitel stanice: Tereza Křížová
sídlo stanice:   Jihomoravský kraj / okr. Vyškov / Šaratice
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Labradorský retrívr, Výmarský ohař