topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 05.07.2019
  • 1004x

Destiny Love

  • Chováme: Border kolie, Shiba-Inu
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

Naší chovatelku stanici jsme založili díky lásce k úžasnému plemeni border kolie. Naším cílem je odchovavat zdravá, povahově kvalitní a exteriem hezká štěňata. V roce 2020 naší smečku rozšířila fenka Shiby.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

Chováme border kolie. Jsou jedinečné stylem prace, mají velmi vnimavou a energickou povahu. Je to plemeno, které mě naprosto uchvatilo a vrylo se do srdce. Do budoucna snad odchovame i nějaký vrh shib.

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

První pes byl border kolie Beauty. Byl pro mě vším, provázel mě pubertou a prožili jsme toho společně strašně moc. Jsem moc vděčná jeho chovatelům, že mi umožnili být s ním. Bylo mi ctí být jeho parťákem pro život.

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Zdraví, povaha, exteriér. Vždycky říkám, že chovat se má jen, za účelem zdravých psů. Nic jiného nemá cenu. Bohužel, genetika je potvora a občas se něco vyskytne, i když se chovatel snaží sebe víc. Z majitelů našich odchovu se většinou stanou přátelé.

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

Občas na výstavy. Sporty rekreačně - kolo, koloběžka, agility, dogdancing, paseni,.. Zkoušíme vše, ničemu se nebráníme. Dřív jsme i závodil v agi a dog dancingu, ale teď už jen pro zábavu. Na pár výstavách jsme byli i v zahraničí.

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

V dog dancingu vicemistry republiky, pár titulů z výstav. Největší úspěch je spokojenost našich psů.

Náhled
stanice založena: N\A
sídlo stanice:   Jihomoravský kraj / okr. Blansko / Sudice
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Border kolie, Shiba-Inu