topovat ověřit

Novinky / blog, aneb, co se u nás děje :-)

  • Chovatelské stanice "de Kamastino"

Štěňátka jsou na světě 3.3.2021

06.04.2021

Naší Biance se narodila 3.března 2021 nádherná a silná štěňátka dle očekávání. Vzhledem k vyššímu počtu jsou k dispozici ještě dva pejsci a dvě fenky. V případě zájmu neváhejte a kontaktujte nás, případně se domluvíme na osobním setkání, kde budete moc vidět naši smečku v akci.

Jedná se o vrh E, naše "espaňolátka" budou odcházet do nových domovů na konci dubna 2021. Samozřejmostí je kupní smlouva, průkaz původu, Evropský petpas, čip, očkování a odčervení. Štěňata dostanou také obsáhlý základní balíček na cestu a zdravotní pojištění, které mají od nás zdarma.

Beruška a Bianca jsou výstavně nejúspěšnější mastini 2020 Slovenska

06.04.2021

Naše Beruška se letos podělila se svou sestrou Biancou pro rok 2020 o titul výstavně nejúspěšnějšího španělského mastina vystavovaného na Slovensku. Holky získaly stejný počet bodů v této soutěži a dělí se společně o první místo. Jsme na ně velmi hrdí, protože opět dokázaly, že jsou nejlepší! Děkujeme moc za krásný diplom.

Budeme mít jarní štěňátka!

06.04.2021

Štěňátka by se měla narodit první týden v březnu 2021. Do nových domovů budou odcházet koncem dubna. Vzhledem ke zvýšenému zájmu doporučujeme nezaregistrovaným zájemcům o štěňátko, aby nás kontaktovali. Již nyní je učiněno několik předběžných rezervací na štěňátko (důležité pro pořadí výběru štěňátka).
Štěňátka z naší stanice odcházejí nejdříve v 8týdnu, jsou čipovaná, očkovaná a několikrát odčervená. Do nových domovů odcházejí se základními sociálními návyky, dobře socializovaná. Součástí základního balíčku, s kterým odcházejí, je nejen kupní smlouva s mezinárodním pet pasem a zdravotním pojištěním na 3měsíce na krytí případných veterinárních výloh, ale také balíček krmení, základní potřeby pro štěňátko - hračka, pamlsky, vodítko atd.
Noví majitelé musejí počítat s tím, že s nimi zůstáváme v kontaktu i do budoucna. Poskytujeme plný chovatelský servis ve všech oblastech týkajících se štěňátka.
Po narození štěňat mají budoucí majitelé možnost si vybrat své štěňátko podle pořadí předběžných rezervací, avšak zálohu k rezervaci přijímáme až po narození štěňat a výběru konkrétního štěněte. O zálohu nemusejí mít kupující obavu, vše je smluvně zaznamenáno, a v případě, že nejsme schopni plnit závazek z naší strany, tak zálohu v plné výši vrátíme

Štěňata vrhu C 13.1.2021 oslavila své první narozeniny

06.04.2021

Děkujeme všem majitelům našich odchovů, že pravidelně zasílají jejich fotografie a poskytují jim tu nejlepší péči. Jsem pyšná na to, jak úžasné lidičky jsme pro ty naše chlupaté miláčky našli. Za první rok života všichni pořádně narostli do výšky, jsou to všechno povahově vyrovnaní jedinci, přátelští a přesto neztratili svou schopnost hlídat. Všichni mají perfektně rovné končetiny a hezky vyvíjející se hlavy. Kluci jsou obrovští a začínají mohutnět. Fenky krásně vyjadřují své pohlaví a stávají se nádhernými mladými slečnami. Jsme moc zvědaví, co s nimi provede další rok, ve kterém začnou pomalu sílit, avšak do dospělosti mají stále ještě spoustu času.

Klubová výstava KMDPP 20.9.2020(posuzovala Fairaislová Lenka, CZ)

06.04.2021

Již tradičně jsme se vydali na klubovou výstavu pořádanou klubem KMDPP. Je to krásná venkovní výstava, na které se každoročně setkáváme se svými přáteli. Posuzovala paní Fairaislová, která nás potěšila krásnými posudky i hodnocením.

Callisia de Kamastino - Velmi nadějná 1

Cassie de Kamastino - Velmi nadějná 2

Beruschee de Kamastino - Výborná 1, CAC, Klubový vítěz 2020, BOS - Nejlepší opačného pohlaví

Klubová výstava Moloss clubu SK 12.9.2020 (posuzovala Ridarčíková Gabriela, Sk)

06.04.2021

Rozhodli jsme se vyrazit i na Slovenko, abychom po měsíci zase potrénovali Callisiu a Biancu ve výstavním kruhu. Klubová výstava se koná v pěkném přírodním areálu z kraje Slovenska, posuzovala paní Ridarčíková Gabriela, které se velmi líbila naše Callisia a nemohla uvěřit, že je to teprve skoro 8měsíční slečna. Bianca byla cestou po někud otrávená a tak nějak sabotovala svůj výstavní výkon, i když získala také nádherný posudek.

Callisia de Kamastino - Velmi nadějná 1

Bianca de Kamastino - Výborná 1, CAC

Naše BERUŠKA porodila 10.7.2020 svá první štěňátka! Je to velmi vyvážený vrh, který nám dává spoustu lásky.

06.04.2021

ŠTĚŇÁTKA jsou na světě!

Rodiči tohoto vrhu jsou Beruschee de Kamastino a Ital Leopoldo del Dharmapuri.

V červenci, přesněji 10.7.2020 jsme se dočkali prvního vrhu od krásné, mohutné, dobrosrdečné, obrovské, zdravé a výstavně velmi úspěšné feny Beruschee de Kamastino. Je to typická fena s výraznou hlavou, tmavým okem, dobrým úhlením, mohutnou a silnou kostrou a výborným pohybem.

Jedná se opět o spojení dvou jedinců s naprosto nepříbuznou krví. Otec je nádherný zcela zdravý pes, výstavně velmi úspěšný jedinec importovaný z velmi vážené chovatelské stanice z Itálie - Leopoldo del Dharmapuri. Leopoldo je mladý pes, který se stal Evropským vítězem 2018 již ve svých 2letech a to ve velmi početné konkurenci, následně sesbíral řadu šampionátů - Šampion ČR, SK, PL, Srbska, ČMKU, byl nejlepším psem klubové výstavy KMDPP 2018, ale také se stal v obrovské konkurenci Světovým vítězem mladých 2017, Junioršampionem SK, ČR a Maďarska. Je to mohutný pes silné kostry s krásnou typickou hlavou, výborným pohybem, dobrým úhlením a rovným hřbetem. Ve svém rodokmenu skrývá řadu impozantních předků, jeho rodiči jsou Cocoliso de los Payuelos a Genovesa de Montel del Pardo. Mezi jeho předky patří Armani del Agostadero, Titan del Dharmapuri či Quinea de Montes del Pardo a mnoho jiných.

Štěňátka jsou v plavých barvách s bílými znaky a barvě vlkošedé. Všechna štěňata mají svůj domov.

Speciální výstava KMDPP 4.8.2020 (posuzoval: Hořák K.)

06.04.2021

Speciální výstavy Klubu málopočetných dogovitých plemen psů se účastnili mastini ze čtyř chovatelských stanic (z ČR, SK a Španělska). Svou výstavní premiéru měla Cassie, sestra naší Callisie. Cassie je krásná vlkošedá fena, která se perfektně prezentovala jako její sestra.

Callisia de Kamastino - Velmi nadějná 1

Cassie de Kamastino - Velmi nadějná 2

Bianca de Kamastino se opět předvedla perfektně a získala nádherný posudek s úžasným oceněním: Výborná 1, CAC, Vítěz speciální výstavy, BOB - Nejlepší v plemeni a navíc byla vybrána jako BIS (NEJLEPŠÍ PES CELÉ VÝSTAVY). Jsem na ni opravdu pyšná, neboť stále více dokazuje své kvality.

Zároveň také splnila titul: ČESKÝ ŠAMPION

Krajská výstava Martiněves 25.7.2020 (Fairaisová L.)

06.04.2021

Svou výstavní premiéru na této výstavě měla naše Callisia a Carridad de Kamastino ve svých 6 měsících, obě holky se fantasticky prezentovaly a získaly krásné hodnocení a posudek:

Callisia de Kamastino - Velmi nadějná 1

Carridad de Kamastino - Velmi nadějná 2

Na výstavu je doprovodila mamka, která získala také skvělé hodnocení, Bianca de Kamastino Výborná 1, Vítěz třídy a Krajský vítěz.

MVP Nitra 17. 7. 2020 SK (Benkovsky M.)

06.04.2021

Konečně jsme se dočkali výstavy po dlouhém období COVIDU. Vyrazili jsme tedy do krásné Nitry na Slovensko. Bianca se na své první výstavě od odchovu štěňat předvedla perfektně a získala nádherný posudek s oceněním Výborná 1, CAC, CACIB, BOB - Nejlepší v plemeni a navíc byla Bianca vybrána mezi 6nejkrásnějších psů II. FCI skupiny! Zároveň také splnila titul:

SLOVENSKÉHO šampiona krásy!

Bianca sbírá své další tituly, nově se stala také:

C.I.B. - mezinárodní šampion krásy!