topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 17.06.2020
  • 718x

Alpha Nero

  • Chováme: Šiperka
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

V březnu 1992 se narodil můj první pes, dlouhosrstá kolie Bondy Oplotská CS. A téměř celé další čtvrtstoletí mě doprovázeli samí psi - samci: dlouhosrstá kolie Voodoo's Vow ze Zlaté Jalny, čivava Caso Bohemia Alké, Malinois Dargo Novterpod a až v roce 2016 k nám do smečky přibyla fenka plemene šiperka Máša (Leyu Sammy), přivezená z dalekého Ruska, avšak po dvou amerických rodičích. A až o další dva roky později, kdy Máša dospěla a její zdravotní testy vyšly všechny parádně, rozhodli jsme se pro její zařazení do chovu. A tak jsme si v roce 2018 nechali zaregistrovat název chovatelské stanice Alpha Nero.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

V roce 2020 nám zůstává starý, 13 letý Malinois, šiperka Máša a její dcera Žlutinka. Jakkoli mi rukama prošlo několik plemen, psů i fen, jediné, které mě opravdu uchvátilo a dalších 7 let zaměstnalo hledáním "toho pravého" zástupce plemene pro mě, byla Šiperka.

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

Prvním psem byl trikolorní pes dlouhosrsté kolie Bondy Oplotská. Naplnění letitého slibu rodičů "až ti bude osmnáct, koupíme si psa". :o)

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Dodržovat standard, vyhnout se zdravotním rizikům a přinést novou krev.

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

Kromě výstav se účastníme různých aktivit: agility, puller, pasení, obedience, běh se psem i klasická sportovka.

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

Všichni naši psíci dosáhli mnoha výstavních úspěchů na u nás i v zahraničí a úspěšně se účastní prestižních výstav zahraničních chovatelských klubů, ve sportu a ve svém plemeni opravdu dosáhli na ty nejvyšší mety.

Jaký servis nabízíme novým majitelům? Jsme s nimi v kontaktu?

Už jako majitelka "jen" krycích psů jsem byla od počátku v úzkém kontaktu s chovateli, kteří naše psi využívali, ale i ve velmi intenzívním spojení s jejich odchovy. Vznikla přátelství, která trvají dodnes. Rozhodně v tom nehodlám polevit ani v případě vlastních odchovů :)

Naše motto

Brain & Beauty Dogs

Náhled
stanice založena: 24.08.2018
sídlo stanice:   Praha / okr. Praha / Praha 9
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Šiperka