topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 29.01.2021
  • 169x

Kostelečák

  • Chováme: Belgický ovčák, Flanderský bouvier
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

Chovatelská stanice vznikla po uchovnění první bouvierky . Vynikající feny jak po stránce exteriérová tak skvělé parťačky v soutěžích.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

Flanderští bouvieři k nám přišli po německých ovčácích se kterými jsme jezdili po soutěžích v dětství. Netradiční plemeno byla nová zkušenost a láska pro jejich jedinečné povahy. Belgický ovčák nás upoutal svou vyjmečnou chutí pracovat a svou pohyblivostí..

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

První pejsek byl německý ovčák, kterého jsem vyškemrala v dětství, první bouvierka Amanda, byla dárek od manžela po té co jsem přišla o předchozího pejska.

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Vzhledem k tomu, že jezdíme po soutěžích ve sportovní kynologii, je můj chov postaven na fenách, které jsou zdravé a prověřené na soutěžích v povahách a charakteru.

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

Soutěže IPO (IGP), účasti i na zahraničních akcích a podle národního zkušebního řádu

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

Účasti na Mistrovství světa Flanderských bouvierů a na Mistrovství republiky francouzských ovčáků a flanderských bouvierů několikrát na předních pozicích. Účasti na vrcholových soutěžích IGP3 -CACIT Dobříš, Mistrovství republiky belgických ovčáků CMC, výběrové soutěže na mistrovství republiky všech plemen a Mistrovství republiky všech plemen, CACT ZVV3

Jaký servis nabízíme novým majitelům? Jsme s nimi v kontaktu?

Štěňátka jsou odchovaná v domácím prostředí, zvyklá na různé zvuky, povrchy, ostatní psy, očkovaná čipovaná s pet pasem, se základy pro výcvik, a především celoživotní zájem o pejska i jeho majitele. Společné akce jak výcvikové tak odpočinkové, kdykoli jsme připraveni pomoci jak radou tak osobně.

Naše motto

Chov zdravých jedinců s vyrovnanými povahami a pěkným exteriérem.

Náhled
stanice založena: 08.03.2004
sídlo stanice:   Královehradecký kraj / okr. Náchod / Červený Kostelec
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Belgický ovčák, Flanderský bouvier