topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 21.02.2023
  • 53x

Daimar

  • Chováme: Hovawart
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

Po pořízení naší první fenečky jsme hovawartům prostě propadli. Tak nám to nedalo a v roce 1995 jsme si založili chovatelskou stanici Daimar. V roce 2000 se u nás narodila první štěňátka.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

V době pouze tištěných inzerátů to byl oříšek, ale časopis ABC to rozsekl. Hovík tam měl medailonek o plemeni a byla to láska na první pohled. Rodinný pes ke třem dětem, hlídač k dobu a parťák pro život. A taková láska je na vždy.

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

První fenečka byla Areta z Javorového háje. Před rokem 95 nám nezbylo nic jiného než obvolávat inzeráty a poštěstilo se nám, že jsme narazili na chs, kde měli volnou plavou fenečku. Aretka byla ideálním prvním psem, zlatá k dětem, hlídač na jedničku a venku jako švýcarské hodinky.

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

U nás chováme s důrazem na zdraví a povahu štěňat. Základem je pro nás vyšetření rodičů na OCD, rentgeny kyčlí a loktů a v dnešní době i vyšetření DM. Štěňata jsou u nás socializována od malička, v porodně mají spousty hraček, rádio i různé povrchy. Když se rozkoukají a batolí se, otevře se jim nový svět. Chodba plná radosti a venkovní hřiště plné překážek, houpaček a mostů. Před každým jídlem jim střílíme z kapslíkovky - po čase letí k misce jak divá zvěř :-D

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

S našimi fenkami se účastníme především domácích výstav, ale občas zavítáme i na Slovensko, Rakousko či Maďarsko.

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

S nejstarší fenkou jsme vyběhali Veterán Šampiona, nejmladší fenka se již chlubí šampionáty ze Slovenska, Čech i Maďarska.

Jaký servis nabízíme novým majitelům? Jsme s nimi v kontaktu?

Preferujeme celoživotní kontakt. Tím, že si od nás vezmete štěňátko, získáte přátele a rádce v jednom na celý život. Průkazy původu neposíláme, ale rozvážíme, abychom viděli, jak se odrostlí psíci v nových domovech mají. Na cestu miminka dostávají výbavičku, rady a podrbání za oušky.

Naše motto

Chováme s láskou

stanice založena: 01.01.1995
sídlo stanice:   Praha / okr. Praha / Praha 10
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Hovawart