topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 17.01.2024
  • 79x

La Belle Colline en Moravie

  • Chováme: Pyrenejský horský pes
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

Naše chovatelská stanice vznikla na podzim roku 2018. Dlouho trvalo, než jsme se rozhodli založit chovatelskou stanici a ještě déle trvalo vymyslet její název, který by vystihl naši lokaci - náš domov na krásném kopci. Chovatelskou stanici jsme založili, aby naše úžasná parťačka Mášenka mohla předat své geny a skvělou povahu dál.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

Už při prvním kontaktu nás plemeno uchvátilo. Pyrenejský horský pes je něžný obr s velkým srdcem a lidským výrazem očí, majestátní postavy s lehkým a elegantním pohybem. Tomuto plemenu jsme propadly na cely život. Jsou pro nás parťáci do nepohody, se kterými trávíme všechen volný čas.

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

Náš první Pyrenejský horský pes byla fenka Aurra, kterou si vybral mladší syn. A tím začal náš život s tímto plemenem. Milovala svou "smečku" včetně děti a byla velmi něžná při hře s nimi. Tím si nás získala a v synovi měla parťáka na cely život .

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Zásadou našeho chovu je spojovat jen jedince, kteří jsou typickými představiteli plemene, a kteří jsou zdraví a povahově vyrovnaní. Nikdy neopakujeme spojení dvou stejných jedinců, příbuzenská plemenitba je pro nás nepřípustná, nespojujeme zvířata s vadami nebo extrémy. A cíle našeho chovu je mít zdravá, vyrovnaná štěňata, které do svých nových domovů přinesou štěstí a lásku.

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

S našimi holkami navštěvujeme různé výstavy - klubové výstavy našeho klubu pyrenejských plemen,- které všem příznivcům psů doporučuji vidět. Setkání 80 psů je něco kouzelného. Navštěvujeme i mezinárodní výstavy, národní výstavy, krajské výstavy.

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

S naši Mášenkou zakladatelkou CHS jsme získali snad všechna možná ocenění - tu holku prostě bavilo se předvádět. Byla junior šampionem klubu i Česka, šampionem klubu i Českým šampionem. Ostatní "holky" teprve sbírají svá ocenění. Zatím získali tituly CAC , CACIB , BOS, BOB, národní vítěz .

Jaký servis nabízíme novým majitelům? Jsme s nimi v kontaktu?

Všem novým majitelům našich štěňátek nabízíme celoživotní poradenství a pomoc s pyrenejci zdarma. Se všemi majiteli jsme v kontaktu, pomáháme při výchově a sledujeme jejich život. Každé štěně dostává do života startovací balíček, aby nový majitel měl co nejméně starostí při chovu (obojek, vodítko, hračka, psí deka, granule. setkáváme se. Majitele našich štěňat zveme na klubová setkání a výstavy.

Naše motto

Správně vidíme pouze srdcem; co je podstatné, je očím neviditelné

Náhled
stanice založena: 18.12.2018
sídlo stanice:   Olomoucký kraj / okr. Šumperk / Šumperk
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Pyrenejský horský pes