topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 20.06.2024
  • 8x

Wicca Gabreta

  • Chováme: Border kolie

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

V roce 2002 po odchodu mého prvního vlastního psa (byl to německý ovčák bez PP, jmenoval se Ben a byl moc prima) padlo rozhodnutí, že moje další psí aktivity budou směřovat k chovu a výstavám. Vybrala jsem si plemeno Hovawart, protože nejlépe splňuje moje představy a požadavky na psího kamaráda. " Hovíci " jsou krásní, chytří přátelší a vyrovnaní psi, svůj dům spolehlivě ohlídají a milují svoji rodinu.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

Po odchodu Danýska a Fíny za duhový most jsme se vzhledem k našemu věku a možnostem rozhodli zmenšit plemeno, a tak k naší Callince v říjnu 2014 přibyla border kolie Kathriane Klery Hafkins, doma zvaná Kačenka. Svoji roli - být prima parťačkou Callince i nám plní na sto procent. A protože po čase i páníček zatoužil mít "svého" mazlíka, doplnila v roce 2019 bordeří partu naše blondýna, fenka Alessia In Your Shadow I Can Shine.

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Odchov zaměřený na zdraví a pěkný exteriér při zachování vlastností typických pro dané plemeno.

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

Jezdíme na výstavy, s jednou fenkou se rekreačně věnujeme pasení, s nejmladším přírůstkem teprve počkáme, k čemu bude inklinovat.

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

Naše nejúspěšnější fenka Alessia získala 2xCAC, 4xrCAC, má složenou zkoušku vloh k pasení NHAT.

Jaký servis nabízíme novým majitelům? Jsme s nimi v kontaktu?

Chovatelský servis je samozřejmostí ( balíček výbavy pro štěňata, krmení do počátku, pomoc s administrativou). Rádi zůstáváme v kontaktu, pokud o to noví majitelé stojí.

stanice založena: 23.01.2007
sídlo stanice:   Plzeňský kraj / okr. Klatovy / Horažďovice
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Border kolie