topovat ověřit

Ennie - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:218x
Popularita: 30. místo
Svátek na WEBFORDOG:14.8.
Variety jména:Eino, En, Enie, Enn, Enni, Ennis, Enny, Eny
Význam jména:"děsit", "pochodeň", "krásný", "světlo", "jasný", "zářící"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Malé plemeno, Anglické, Germánské, Nizozemské, Skandinávské, Krátké, Tradiční

Ennie je okouzlující jméno, které se těší popularitě jak mezi lidmi, tak i u psů. Jeho původ a význam sahají do hlubin historie a skrývají v sobě fascinující příběh.

Původ jména Ennie:

Fríské kořeny: Ennie je fríská krátká forma jmen začínajících na „Egin-“ nebo „Agin-“. Tato jména znamenají "meč" a symbolizují sílu, statečnost a odvahu.

Finská podoba: Ennie je také finské jméno, ženská forma jména Eino. V tomto jazyce jméno Ennie nese význam "kdo bojuje mečem", čímž zdůrazňuje bojového ducha a nezdolnou sílu.

Starogermánský vliv: Vliv starogermánského jazyka se odráží ve významu "děsit" (z „agi“). Toto slovo vyjadřuje respekt a obdiv k impozantní a majestátní povaze.

Další významy: Jméno Ennie má i další krásné významy, jako je "pochodeň", "krásný", "světlo", "jasný" a "zářící". Tyto významy evokují obraz psa, který přináší do života radost, světlo a optimismus.

A pro jakého pejska je jméno Ennie podle nás vhodné?

Jméno Ennie se skvěle hodí pro aktivní psí plemena, která se vyznačují energií, inteligencí a hravostí. Mezi ideální plemena patří:

Border kolie: Toto plemeno je proslulé svou inteligencí, energií a pracovním nasazením. Jméno Ennie zdůrazňuje tyto vlastnosti a dodává psovi impozantní auru.

Sheltie: Toto elegantní plemeno je známé svou věrností, hravostí a oddaností. Jméno Ennie podtrhuje krásu a milost Sheltie, ale zároveň vyzdvihuje jeho vnitřní sílu.

Parson Russell teriér: Toto odvážné a energické plemeno se vyznačuje odvahou, vytrvalostí a hravostí. Jméno Ennie perfektně doplňuje temperament teriéra a zdůrazňuje jeho impozantní povahu.

Ennie je jméno, které v sobě snoubí krásu, sílu a hluboký historický význam. Pro psa, který je aktivní, inteligentní a věrný, je toto jméno perfektní volbou.

Fenky jménem Ennie, Enn

Fenka Ennie ve psím kalendáři na WEBFORDOG   Pes jménem Ennie ve Psím Kalendáři na WEBFORDOG.cz

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-)