topovat ověřit

Herkules - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:11x
Popularita: 42. místo
Svátek na WEBFORDOG:9.12.
Variety jména:Herk, Herku, Herkulísek
Význam jména:"ikonou síly, statečnosti a odvahy"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Dominantní, Černá srst, Hnědá srst, Tlustý pes, Velké plemeno, Řecké, Filmové, Pohádkové, Bájné, mýtické

Herkules pochází z řecké mytologie a je spojeno s hrdinským polobohem Herkulesem (také známým jako Héraklés). Herkules byl synem Dia, nejvyššího boha v řecké mytologii, a pozemské ženy Alkmény. Byl známý svou neuvěřitelnou silou, statečností a schopností čelit nesmírným výzvám a úkolům. Jeho sláva spočívá v boji s mnoha nestvůrami a nadlidskými úkoly, které byly na něj uvaleny jako trest za jeho činy. Herkules je "ikonou síly, statečnosti a odvahy".

A pro jakého pejska je jméno Herkules podle nás vhodné?

Pokud jde o plemena psů, jméno Herkules by se hodilo pro psa s velkou silou, výdrží a odvahou. Zde jsou tři plemena, která by se mohla hodit:

1. Německá doga: Jsou to obrovská plemena psů s impozantní silou a zároveň klidným temperamentem. Jsou stateční a mají silné ochranitelské sklony.

2. Anglický buldog: I když není to největší plemeno, buldokové jsou známí svou sílou, odvahou a věrností. Jsou pevní a silní psi, kteří mají také náklonnost k rodině.

3. Cane Corso: Je to italské plemeno psa, které je silné, odvážné a inteligentní. Jsou to skvělí strážci s pevným a statečným charakterem.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).