topovat ověřit

Cori - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:34x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:13.8.
Variety jména:Corana, Corčula, Corie, Corona, Corouš, Coroušek, Correy, Corry, Cory, Coryna, Corýsek, Korana, Korey, Kori, Korina, Kory
Význam jména:"dívka", "panna", "mladá dívka", "rokle", "z kulatého kopce"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Legrační, Černá srst, Dlouhá srst, Hnědá srst, Krátká srst, Roztomilé, Strakatá srst, Tlustý pes, Velké plemeno, Irské, Řecké, Krátké, Neobvyklé

Cori je dívčí jméno řeckého, irského a gaelského původu a znamená "dívka", "panna". V anglickém původu znamená "rokle" nebo "z kulatého kopce".

Irský původ jména Corey je odvozen ze slov kotel, kypící kaluž, prohlubeň: proto „obyvatel v prohlubni nebo v její blízkosti“. Alternativně je to poangličtěná forma různých příjmení odvozených od corry (kopí). Var: Cori, Corie, Correy, Corry, Cory, Korey, Kory.

Pro jakého psa je jméno vhodné?

Cori bude fenka většího vzrůstu, hodná a oddaná svému páníčkovi. Co třeba Chodský pes? Je temperamentní, rychlý, není agresivní, Coryna bude pořádný hlídač vašeho domečku. Hlídací fena Corouš by seděla i na psí plemeno Hovawart, tito psi jsou velmi všestranní a jméno Cori by k rodinnému psímu příteli vyloženě sedlo.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).