topovat ověřit

Dash - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:25.5.
Variety jména:Dasher, Dashy, Dazzy
Význam jména:"služebník Boží"
Pohlaví:Unisex
Typ jména:Irské

Jméno Dash může mít několik možných původů a významů.

Jedním z nich může být, že jméno Dash je odvozeno z anglického slova "dash" (česky: běh, úprk), což by mohlo naznačovat rychlou a energickou povahu psa.

Další možností je, že jméno Dash pochází z anglického jména Dashiell, což je původem irské jméno, které znamená "služebník Boží".

Toto jméno získalo na popularitě zejména díky americkému spisovateli Dashiellu Hammettovi, který napsal řadu detektivních románů v první polovině 20. století.

 V každém případě by mohlo být jméno Dash vhodné pro psa s rychlou a energickou povahou, stejně jako pro psa, který je oddaný svému majiteli.

A pro jakého pejska je jméno Dash podle nás vhodné?

Jméno Dash by mohlo být vhodné pro psa s rychlou a energickou povahou, například pro psy závodního typu nebo pro psy, kteří mají rádi aktivní pohyb a běhání.

Toto jméno by také mohlo být vhodné pro psy, kteří jsou velmi loajální a oddaní svému majiteli.

Vzhledem k tomu, že jméno Dash může být odvozeno z anglického jména Dashiell, může být toto jméno také vhodné pro psy s irskými kořeny nebo pro psy mající nějaký vztah ke světu literatury a knih.

Nicméně, stejně jako v případě výběru jakéhokoli jména pro psa, je nejlepší zvolit jméno, které nejlépe odpovídá osobnosti a vzhledu konkrétního psa.

Jméno Dash může být vhodné pro různá psí plemena, zejména pro ty, kteří jsou energičtí, rychlí a mají sklony ke sprintování. Hodí se například pro Greyhounda, což je rasa chrtů, která je velmi rychlá a známá svými sprinterskými schopnostmi. Sedne i pro inteligentní a energetickou Border kolii či malého a nadšeného Jack Russell Teriéra.

Pejsci jménem Dash:

Pejsek jménem Dash

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).