topovat ověřit

Nala - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:23.10.
Variety jména:Nal, Nalča, Nalinka
Význam jména:"dar", "návrat"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Energetické, aktivní, Dlouhá srst, Hnědá srst, Krátká srst, Strakatá srst, Velké plemeno, Africké, Krátké, Neobvyklé, Hinduistické

Nala je známým jménem díky animovanému filmu Disneyho "Král Lev" z roku 1994. V tomto filmu je Nala jednou z hlavních postav a je důležitou postavou v životě hlavního hrdiny, lva jménem Simba. Je to odvážná, nezávislá a inteligentní lvice. Jméno Nala pochází z afrického jazyka Swahili a znamená "dar" nebo "návrat". Nala v tomto filmu symbolizuje sílu, odvahu a přátelství.

V hinduismu může Nala odkazovat na postavu z epického eposu "Rámájana". Nala byl vynikajícím architektem a inženýrem a hrál klíčovou roli při stavbě mostu mezi Indií a Srí Lankou, který umožnil Rámovi a jeho vojsku přejít na Srí Lanku a porazit démonického krále Rávanu.

Jméno Nala pochází také z afrického jazyka Swahili, které se používá v některých afrických zemích. Ve Swahili znamená Nala "dar". Jméno může mít pro některé lidi v afrických zemích a komunitách hluboký význam spojený s tradicí a kulturou.

A pro jakého pejska je jméno Nala podle nás vhodné?

Jméno Nala může být vhodné pro mnoho psích plemen, protože je krásné, krátké a snadno zapamatovatelné. Hodí se například pro psa, který má lví vzhled, patří sem Rhodézský ridgeback, který má podobnou hřebenovistou srst jako lví hříva nebo toto jméno může vyjadřovat sílu a odvahu, kterou se vyznačuje Německý ovčák nebo Rotvajler

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).