topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 12.05.2023
  • 144x

Apego

  • Chováme: Německý ovčák
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

...začátek naší chovatelské stanice se píše od roku 2009. Naše společná záliba ve psech, začala ale o dva roky dříve. A moje láska nejen ke psům, ale ke všem zvířatům, je vrozená. Vítejte tedy na stránkách naší chovatelské stanice, která se specializuje pouze na chov německých ovčáků. Jsme pyšní na kvalitu a zdraví našich psů, které jsou všestranným plemenem, schopným přizpůsobit se různým pracovním a rodinným prostředím. U nás život se psy znamená nedílnou součást každodenního dění. Naše chovatelská stanice je vybavena pěkným zázemím, které umožňuje kvalitní péči o naše čtyřnohé miláčky. Vychováváme je s láskou a respektem, aby byli zdraví a spokojení.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

Němečtí ovčáci jsou plemeno s mnoha vynikajícími vlastnostmi. Jsou to skvělí společníci pro aktivní lidi, kteří rádi tráví čas v přírodě, ale také jsou schopni se přizpůsobit rodinnému životu jako ochránci svých majitelů a dětí. Jsou to nejen silní a odvážní psi, ale také inteligentní a snadno se učí novým dovednostem. Pokud hledáte kvalitního německého ovčáka, naše chovatelská stanice je tím správným místem pro vás. Kontaktujte nás a rádi vám představíme naše štěňata, která jsou připravena najít si své nové domovy plné lásky a péče.

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

U nás se primárně nezaměřujeme na hledání mistrovských titulů pro naše psy. Samozřejmě, že vítězství na závodech a soutěžích jsou úspěchy, na které je každý pyšný.

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Nicméně, pro nás je mnohem důležitější všestrannost našich psů a jejich schopnost aktivně se podílet na každodenním životě svých majitelů. Chození se psy na cvičák, je povinností, díky které musí každý chovný jedinec splnit nelehké zařazení do chovu. A tak úplně samozřejmě, mají i naši psi splněné zkoušky z výkonu, absolvují výstavy i bonitace. Mají veškerá zdravotní vyšetření a vše, co k chovu správný německý ovčák musí splnit. Nemusíte se tedy bát, že by jste koupili takzvaně ,,zajíce v pytli,,. Naši psi jsou nejen sportovními partnery při běhání u kola či jiných aktivitách, ale také patří mezi nás do rodiny a jsou součástí našich výletů a rodinných akcí. Jsme rádi, když se naši psi přirozeně zapojují do našeho denního života - chodíme s nimi do lesa, hrajeme si s nimi a užíváme si společné chvíle.

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

Pro nás není vrcholový sport absolutní prioritou. Mnohem více nám jde o přirozenost a soužití s našimi psy v každodenním životě. Stejně jako většina nových majitelů štěňátek od nás, touží více než po vrcholovém sportu, o parťáka do rodiny. Takovým skvělým partnerem pro všechno, co si pomyslíte, opravdu německý ovčák je.

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

V současné době Pavel Drož provádí figurantskou práci v ZKO Uhlířské Janovice a ve středočeské pobočce ČKNO Zdice.

Naše motto

Proč název APEGO? Slovo "apego" pochází ze španělštiny a znamená "pouto", "vazba" nebo "připoutání". V psychologii se tento termín často používá k popisu emočního připoutání jedince k něčemu nebo někomu, co je pro něj důležité a znamená mu hodně. A to je důvod, proč jsou naši psi Apego.

Náhled
stanice založena: 28.04.2009
sídlo stanice:   Středočeský kraj / okr. Kutná Hora / Uhlířské Janovice
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Německý ovčák