topovat ověřit

Chicco - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:55x
Popularita: 34. místo
Svátek na WEBFORDOG:4.11.
Variety jména:Chick, Chico
Význam jména:"malý", "mladý", "maličkost", "zrno", "bobule"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Legrační, Malé plemeno, Roztomilé, Italské, Portugalské, Filmové, Krátké, Neobvyklé, Starodávné, starobylé

Jméno Chicco je italského původu a jedná se o přezdívku pro chlapce, která je odvozena z italského slova "chicco", což znamená "zrno" nebo "bobule". Toto jméno se obvykle používá jako přezdívka nebo křestní jméno pro malé chlapce.

V italštině může být jméno Chicco také zkratkou pro jména jako Francesco nebo Federico, což jsou běžná jména v Itálii. V některých jiných zemích může být jméno Chicco chápáno jako samostatné křestní jméno, i když je v takových případech obvykle méně běžné.

Jiné zdroje uvádí, že Chicco může být i portugalského původu , odvozené z domácího jména Francisco, v lidové formě Francis. Jeho význam se v tomto případě uvádí jako "malý", "mladý" nebo "maličkost".

Vzhledem k tomu, že Chicco je spíše přezdívka než tradiční křestní jméno, nemá žádný specifický význam nebo historický původ, a vznikl pravděpodobně jen jako oblíbená zkratka pro některá běžná italská jména.

Chico je i název dobrodružného válečného filmu z roku 2001.

A pro jakého pejska je jméno Chicco podle nás vhodné?

Jméno Chicco může být vhodné pro různé typy psů, zejména pro menší plemena, která mají roztomilý a hravý charakter. Kvůli jeho významu "zrno" nebo "bobule" by se jméno Chicco mohlo hodit pro pejsky s malými rozměry, jako jsou například Čivava, Pomeranian, Maltézský psík nebo jiná menší plemena.

Toto jméno by také mohlo být vhodné pro pejsky, kteří mají jasnou a hravou osobnost. Pejsci, kteří jsou energičtí, hraví a nápadití by mohli být dobrou volbou pro jméno Chicco, protože toto jméno zní hravě a roztomile.

Je však důležité vybrat jméno pro pejska podle jeho vlastností, chování a vzhledu, a nejen na základě významu jména nebo jeho zvukové podobnosti.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).