topovat ověřit

Tyrion - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:24.2.
Variety jména:Tyri, Tyrionek
Význam jména:"skála"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Dominantní, Malé plemeno, Strakatá srst, Velké plemeno, Americké, Latinské, Filmové, Neobvyklé

Tyrion je mužské jméno latinského původu a znamená "skála".

Tyrion Lannister je vytvořená postava Georgem RR Martinem v jeho románech Píseň ledu a ohně, které byly vytvořeny v televizním seriálu Hra o trůny. Jméno Tyriona sdílí první dvě písmena s písmeny jeho otce Tywiana a jeho děděčka Tytose. Spisovatel G. RR Martin řekl, že postavu si představil jako nejošlivějšího a nejinteligentnějšího člověka na světě.

 

A pro jakého pejska je jméno Tyrion podle nás vhodné?

Pokud zůstaneme u představy spisovatele, pak se jméno Tyrion hodí pro menší psí plemeno, které bude trochu ošklivého vzhledu a přitom inteligentní. Tyriona Lannestera mi trochu připomíná psí plemeno Belgický, Bruselský grifonek a Brabantík. Co myslíte? :-)

Tyrionek by bylo hezké i Malého kontinentálního španěla neboli Papillona, je to celkem hezké psí plemeno s motýlími uši a řadí se mezi nejinteligentnější psí rasy na světě.

A pokud bychom si dávat psovi jméno, podle původu, tedy "tvrdý jako skála". Pak bych tak pojmenovala amerického Aljašského malamuta, který je nejmohutnější a vytrvalý pes. Již v historii byl předurčen k tahání těžkých nákladů na velké vzdálenosti v zimních podmínkách na Aljašce.

Pejsci jménem Tyrion

Psí jméno Tyrion v Psím kalendáři na WEBFORDOG

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).