topovat ověřit

Maura - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:11.10.
Variety jména:Mace, Marek, Maurice, Mauricio, Mauro, Maury, Maverick, Moe., Moro
Význam jména:"temný" nebo "černý"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Anglické, Francouzské, Italské, Latinská Amerika, Latinské, Exotické, Krátké, Neobvyklé, Biblické

Jméno Maura má původ v latinském slově "maurus", což znamená "temný" nebo "černý". V minulosti se toto slovo používalo k popisu obyvatel království Mauretánie, což bylo starověké území na severu Afriky. Maura je také ženskou variantou jména Maurus.

V křesťanské tradici se jméno Maura stalo oblíbeným a bylo udělováno svatým mučedníkům v Evropě. Jedním z nejznámějších případů byla svatá Maura, francouzská mučednice z 3. století. Díky této tradici se jméno Maura stalo populární a užívalo se po celé Evropě.

Jméno Maura má také mnoho variant v různých jazycích, jako například "Moira" v irštině, "Maura" v italštině a španělštině, nebo "Maureen" v angličtině. Tato jména jsou stále běžně používána v mnoha zemích po celém světě.

V současné době se jméno Maura stále používá jako ženské jméno. Může být vnímáno jako exotické a neobvyklé, což ho může učinit zajímavou volbou pro rodiče, kteří hledají jméno pro svou dceru. Maura také může být krátkým jménem pro jména jako Maureen nebo Moira.

Celkově lze říci, že jméno Maura má původ v latinském slově "maurus" a znamená "temný" nebo "černý". Toto jméno se v minulosti stalo populárním díky křesťanské tradici a stále se používá v mnoha zemích po celém světě.

 
A pro jakého pejska je jméno Maura podle nás vhodné?

Jméno Maura může být vhodné pro různé typy psů, v závislosti na jejich vzhledu, povaze a charakteru. Jelikož jméno Maura znamená "temný" nebo "černý", může být vhodné pro psa s tmavou srstí, jako je například labrador nebo rottweiler.

Maura je také krátké a snadno zapamatovatelné jméno, což může být vhodné pro psy, kteří mají krátkou a jednoduchou povahu. Například pro energické a hravé psy, jako jsou jack russell teriéři, může být jméno Maura ideální.

Dalším faktorem, který by mohl hrát roli při výběru jména pro psa, je jeho původ a význam. Jméno Maura má původ v latinském slově "maurus", což může být zajímavé pro majitele psů, kteří se zajímají o historii a kulturu. Toto jméno také může být vhodné pro majitele psů, kteří hledají exotické jméno s krásným zvukem.

V každém případě by měl majitel psa zvolit jméno, které se mu líbí a které odpovídá charakteru a osobnosti jeho psa.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).