topovat ověřit

Althea - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:16.2.
Variety jména:Altea
Význam jména:"althos", což znamená "léčivý"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Elegantní, Řecké, Bájné, mýtické

Jméno Althea pochází z řecké mytologie a má své kořeny v řeckém slově "althos", což znamená "léčivý". V řecké mytologii byla Althea matkou slavného hrdiny Meleagra, který byl zabit během lovu divokého kance. Althea byla jako matka velmi truchlivá a měla svého syna velmi ráda. Když se Meleagrovi nechtělo bojovat, Althea se v zoufalství rozhodla upálit Meleagrova věrného sluhu na hranici, což vedlo k jeho smrti. Poté, plná zoufalství a viny, se Althea sama zabila.

Jméno Althea bylo v průběhu let používáno pro různá zvířata, včetně psů. Kvůli svému původu a významu by mohlo být pro psa s tímto jménem vhodné, aby se jednalo o psa s léčivými schopnostmi nebo s léčivou funkcí, například asistenčního psa, nebo pro psa, který má uzdravující vliv na své okolí.

A pro jakéhopak pejska je jméno Althea vhodné?

Jméno Althea by mohlo být vhodné pro psa s klidnou a láskyplnou osobností, který se rád stará o své rodinné členy. Toto jméno by také mohlo být vhodné pro psa, který má léčivé nebo terapeutické schopnosti, nebo pro psa, který je velmi citlivý a vnímavý na své okolí.

Althea by také mohla být vhodná pro psa s jemnou a krásnou srstí, jako jsou například Afgánský chrt, Saluki, Barzoj nebo Whippet, protože jméno Althea má kořeny v řeckém slově "althos", což znamená "léčivý" a může být spojeno s něčím jemným a krásným.

V každém případě je důležité zvážit nejen význam jména, ale také osobnost a vlastnosti konkrétního psa, než se rozhodnete, zda bude jméno Althea pro vášeho nového mazlíčka vhodné.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme. :-)