topovat ověřit

Jekyll - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:27.11.
Variety jména:Jek, Jekie, Jekye
Význam jména:"dvojí povaha"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Dominantní, Černá srst, Malé plemeno, Strakatá srst, Velké plemeno, Anglické, Hororové, Strašidelné, Neobvyklé, Starodávné, starobylé

Jekyll je mužské jméno a je známé především díky literární postavě doktora Jekylla a jeho alter egu Mr. Hydea v novele "Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde" od Roberta Louise Stevensona. Historie jména Jekyll je tedy úzce spjata s touto literární postavou a její "dvojí povahou".

Význam jména Jekyll je často spojen s dualitou osobnosti, kde jedna stránka je zdvořilá, slušná a morální (Dr. Jekyll), zatímco druhá stránka je temná, ničemná a zkažená (Mr. Hyde). Toto jméno může evokovat kontrastní charakteristiky a tajemství.

A pro jakého pejska je jméno Jekyll podle nás vhodné?

Jméno Jekyll by se mohlo hodit pro psy, kteří mají dualitní nebo rozmanitou povahu, nebo pro psy, kteří mají něco z tajemna a záhadnosti. Zde jsou některá psí plemena, ke kterým by se toto jméno mohlo hodit: chytrá a energetická Border kolie, Pudl, Basenji nebo Shiba-Inu, která je nezávislá s různorodou povahou.

Jméno Jekyll je zábavnou volbou pro psa s různými stránkami osobnosti a pro majitele, kteří chtějí vytvořit tajemnou atmosféru kolem jména svého mazlíčka.

Pejsci jménem Jekyll, Jekye

Psí jméno Jekyll v psím kalendáři na WEBFORDOG

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).