topovat ověřit

Tashi - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:23.3.
Variety jména:Taša, Tasha, Taši
Význam jména:"pozitivní", "šťastný"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Dominantní, Energetické, aktivní, Dlouhá srst, Elegantní, Krátká srst, Malé plemeno, Roztomilé, Neobvyklé, Tradiční, Buddhistické

Tashi je běžné v tibetských a bhútánských rodinách a má kořeny v tibetské kultuře a buddhismu. V tibetštině a bhútánštině znamená "Tashi" něco "pozitivního nebo šťastného".

Jméno Tashi nese s sebou pozitivní konotace spojené s štěstím a prosperitou. Je to jméno, které v tibetské kultuře a buddhismu může být spojeno s dobrými přáním a nadějemi pro nositele. Jméno Tashi může také vyjadřovat duchovní aspirace a touhu po duševním rozvoji.

Vzhledem k jeho pozitivnímu významu se jméno Tashi může stát krásným jménem pro dívku, která se narodí do rodiny s tibetskými nebo bhútánskými kořeny, nebo pro kohokoli, kdo má zájem o tibetskou kulturu nebo buddhismus. Jméno Tashi může symbolizovat naději, radost a štěstí v životě nositele.

A pro jakého pejska je jméno Tashi podle nás vhodné?

Jméno Tashi je krásné a pozitivní jméno, které by mohlo být vhodné pro různá psí plemena. Především by mohlo ladit s plemeny, která mají exotický nebo orientální vzhled, nebo s plemeny spojenými s tibetskou kulturou, například Akita-inu, Shih-tzu nebo Tibetský teriér.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).