topovat ověřit

Blondie - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:16.7.
Variety jména:Blond, Blondi, Blondy, Blondýnečka, Blondýs, Blondýska
Význam jména:"blond", "světlý"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Energetické, aktivní, Legrační, Bílá srst, Malé plemeno, Roztomilé, Velké plemeno, Anglické, Filmové, Zdrobnělina

Blondie je anglické jméno, které se obvykle používá jako přezdívka nebo křestní jméno pro dívky nebo ženy s blond vlasy. Jméno je odvozeno od anglického slova "blond" což znamená "blond" nebo "světlý" v kontextu vlasů.

Blond vlasy jsou typicky světlé nebo zlaté barvy a jsou často vnímány jako atraktivní a symbolizují různé charakteristiky, jako jsou mládí, svěžest a krása. Jméno "Blondie" tak může být použito jako kompliment pro ženy s blond vlasy a může odkazovat na jejich vzhled. Mimo to bylo jméno "Blondie" také známé jako umělecké jméno pro několik osobností ve světě populární hudby.

Nejslavnější "Blondie" je rocková skupina, která vznikla v 70. letech 20. století. Jejich zpěvačka Debbie Harry se stala ikonou té doby a zpěv skupiny "Blondie" získal celosvětový úspěch. 

A pro jakého pejska je jméno Blondie podle nás vhodné?

Jméno Blondie může být vhodné pro psí plemena, která mají světlou nebo zlatou srst, protože jméno odkazuje na blond vlasovou barvu. Hodí se např. pro Zlatého retrívra, který je známý svou krásnou zlatou srstí a přátelskou povahou nebo také inteligentního a oddaného Labradorského retrívra či Bílého švýcarského ovčáka nebo malého Mopse.

Pejsci jménem Blondie:

Psí jméno Blondi

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).