topovat ověřit

Orsi - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:15.6.
Variety jména:Ors, Orsik, Orsís, Orsísek, Orsouš
Význam jména:"medvědice", "symbol síly, ochranné lásky a nezávislosti"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Energetické, aktivní, Elegantní, Roztomilé, Velké plemeno, Italské, Maďarské, Krátké, Starodávné, starobylé

Jméno Orsi má kořeny v italské a maďarské kultuře a má význam "medvědice". Toto jméno bylo tradicionálně udíleno dívkám jako "symbol síly, ochranné lásky a nezávislosti". Historie jména Orsi je spojena s postavou ženy, která se vyznačuje silným charakterem, odvahou a schopností chránit své blízké.

Orsi, narozená ve vesnici na maďarském venkově, vyrůstala s vášnivou láskou k přírodě a zvířatům. Její odvaha a oddanost byly zřejmé od mládí, kdy adoptovala opuštěné štěně, kterého pojmenovala Bear. Společně prošly mnoha dobrodružstvími, a Orsi se stala známou v okolí jako odhodlaná žena s velkým srdcem.

A pro jakého pejska je jméno Orsi podle nás vhodné?

1. Bernský salašnický pes: Toto plemeno je známé svou velikostí, sílou a láskyplným charakterem. Jsou skvělí ochránci a jsou oddáni svým majitelům, což ladí s významem jména Orsi.

2. Maďarský ohrař drátosrstý (vizsla): Toto plemeno má kořeny v Maďarsku a je známé svou energií, inteligencí a oddaností. Jsou skvělí společníci a mají láskyplnou povahu, což odpovídá významu jména Orsi.

3. Cane Corso: Toto plemeno pochází z Itálie a je známé svojí silou, odvahou a výbornými strážními schopnostmi. Je to pes, který je oddaný své rodině a chrání ji s velkým zaujetím.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).