topovat ověřit

Venuše - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:2x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:21.11.
Variety jména:Venus, Venuška
Význam jména:"bohyně lásky", "láska", "touha"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Dominantní, Elegantní, Malé plemeno, Tlustý pes, Řecké, Exotické, Neobvyklé, Pohádkové, Bájné, mýtické

Jméno Venuše má původ v římské mytologii, kde byla Venuše ekvivalentem řecké bohyně lásky a krásy, Afrodity. Venuše byla považována za bohyni lásky, krásy, prosperity a plodnosti. Její jméno je odvozeno z latinského slova "Venus," což znamená "láska" nebo "touha".

V astrologii a astronomii je Venuše také název druhé planety od Slunce. Planeta Venuše je pojmenována po římské bohyni a je spojována s láskou a krásou stejně jako bohyně samotná.

A co když vám řeknu, že existuje i spojení s naší vlastní historií, a to díky Věstonické Venuši?

Věstonická Venuše je soška, kterou archeologové objevili ve Věstonicích na Moravě. Datována je do doby před 25 000 až 29 000 lety a patří k nejstarším keramickým soškám na světě. Ačkoliv nemá přímou spojitost s římskou Venuší, obě symbolizují ženskost a krásu ve svých kontextech.

Psí jméno Venuše na psím kalendáři

Pro jakého pejska je jméno vhodné?

Jméno Venuše může být vhodné pro různá plemena psů, zejména pro feny, které jsou něžné, krásné a mají láskyplnou povahu. Výběr vhodného jména závisí nejen na významu jména, ale také na charakteru a vzhledu konkrétního psa.

Například může být ideální pro menší plemena, která jsou považována za roztomilá a elegantní, jako jsou Maltezský psík, Čivava, Pekingský palácový psík nebo Boloňský psík. Tato plemena často vyzařují něžnost a lásku, což může být v souladu s významem jména Venuše. Můžete se spolehnout, že při každém vašem příchodu z práce, ze školy nebo ze zábavy na vás Venuše bude čekat a nadšeně vrtět ocáskem!

Nicméně, výběr jména závisí na osobnosti konkrétního psa a na vkusu jeho majitelů. Jméno Venuše by mohlo být roztomilé a elegantní pro jakékoliv plemeno, pokud se zdá, že k němu perfektně sedí.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-) 

Fenky jménem Venuše

Venuše - jména