topovat ověřit

Šimi - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:0x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:16.4.
Variety jména:Šimák, Šimánek, Šimča, Šimčík, Šimíč, Šimíček, Šimíčinka., Šimíčko, Šimík, Šimíno, Šimísek, Šimoun, Šimounek
Význam jména:"malý pes se silnou vůlí"
Pohlaví:Unisex
Typ jména:Legrační, Malé plemeno, Keltské, Krátké, Zdrobnělina, Bájné, mýtické, Starodávné, starobylé

Jméno Šimi pravděpodobně pochází ze starého keltského slova "Simun", což znamená "malý pes se silnou vůlí". Podle legendy byl tento pes statečný a stal se legendou mezi svými druhy. Když se Keltové usadili na novém místě, pojmenovali svého psa Simunem a toto jméno se postupně změnilo na Šimi. Pokud hledáte jméno pro svého psa, které bude mít silný a statečný význam, ale zároveň bude přívětivé a roztomilé, Šimi je ideální volbou.

A pro jakéhopak pejska je toto jméno vhodné?

Jméno Šimi může být vhodné pro různá plemena psů, záleží na vašich preferencích a osobnosti konkrétního psa. Nicméně, díky jeho původu, by se mohlo hodit pro malé, ale silné a odvážné psy, jako jsou například teriéři, plemena Pinč, Papillon, Pekingský palácový psík, Mops a podobně. Tyto psy charakterizuje silná osobnost, nezávislost a chuť do života, takže jméno Šimi by mohlo být vhodné pro takové psy, kteří mají náboj a nespoutanou energii. Samozřejmě, že každý pes je jedinečný a může být pojmenován jakýmkoli jménem, které se vám líbí a hodí se k jeho osobnosti a vzhledu.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).