topovat ověřit

Gizmo - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:23.2.
Variety jména:Giz, Gizzy
Význam jména:"malý vynález", "zařízení", "přístroj" nebo "stroj"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Malé plemeno, Roztomilé, Anglické, Filmové, Krátké

Jméno Gizmo pochází z anglického jazyka a má několik významů. Jedním z nich je "malý vynález", což se může vztahovat na nějaký nový a originální vynález, který by mohl být malý a praktický. Dále může slovo "gizmo" znamenat také "zařízení", "přístroj" nebo "stroj". Tento význam může být inspirován tím, že psi jsou často trénováni, aby plnili různé úkoly a pomáhali lidem.

Nicméně, pokud se konkrétně zaměříme na psí jméno Gizmo, tak je to název, který se pro psy často používá, protože zní roztomile a přátelsky. Jeho původ není úplně jasný, ale je možné, že vznikl na základě nějakého oblíbeného fiktivního charakteru nebo filmové postavy. Jméno Gizmo se vyskytuje například ve slavném filmu Gremlins, kde je to jméno hlavního zvířecího hrdiny, malého a roztomilého Mogwai, který se dokáže proměnit v nebezpečného Gremlinse, pokud se dostane do kontaktu s vodou. Pravděpodobně tedy jméno Gizmo získalo popularitu díky tomuto filmu, který byl vydán v roce 1984 a stal se velmi populárním.

A pro jakého pejska je jméno Gizmo podle nás vhodné?

Jméno Gizmo by mohlo být vhodné pro menší a roztomilé plemena psů, které mají měkkou a plyšovou srst. Mezi tyto psy by mohly patřit například Pomeranian, Maltezáček, Jorkšírský teriér, Čivava, Shih Tzu, nebo Bichon Frise. Tito psi mají často velmi živé a hravé osobnosti, což by se mohlo hodit ke jménu Gizmo, které se často spojuje s technologiemi a hračkami.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme. :-)