topovat ověřit

Django - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:2x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:19.3.
Variety jména:Džang, Džanga, Džangíček, Džango
Význam jména:probouzím se
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Dominantní, Legrační, Černá srst, Hnědá srst, Hubený pes, Krátká srst, Malé plemeno, Strakatá srst, Velké plemeno, Romské, Filmové, Neobvyklé

Django, mužské jméno romského původu, znamená "probouzím se". Django je spojený s filmem od Quentina Tarantina Django Unchained, který měl velký ohlas u diváků. Django je osvobozený otrok, který se vydává zachránit svou ženu před brutálním majitelem plantáže v Mississippi.

A pro jakého pejska je jméno Django podle nás vhodné?

Django (Džango) je typické jméno pro křížence - voříška, psa, který nepřísluší k žádnému plemeni. Džanga si představuji jako strakatého pejska, středního vzrůstu, chlupáče, co bude věrný a oddaný svému páníčkovi.

Pokud doma křížence nemáte a přesto toužíte dát svému psovi jméno Džango, zkuste psí plemena: Hovawart, Rotvajler, Československý vlčák, Pitbull nebo Dobrman. K těmto plemenům nespoutaný Džango vyloženě sedí.

Pejsci jménem Django

Django - psí kalendář jmen

"Django se narodil 18. 6. 2020. Je asi prvni registrovaný pes ve psim kalendáři s tímto jménem.  O Vánocích mu bylo půl roku a váží 20 kg. Je to kříženec pitbula se stafordem. Je to náš miláček, chodí do psí školy a dělá tam psí kusy. Děkuji za jeho svátek k 19.3. Budeme slavit spolu :)"

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-)