topovat ověřit

Lentilka - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:0x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:6.7.
Variety jména:Lens, Lenty
Význam jména:"čočka"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Legrační, Roztomilé, Tlustý pes, Anglické, České, Dlouhé, Zdrobnělina

Původ slova "lentilka" je spojen s anglickým slovem "lens", které znamená čočka. V češtině se slovo "lentilka" vtipně používá jako název pro sladké bombony plněné čokoládou, které mají kulatý tvar a připomínají právě čočku. 

A pro jakého pejska je jméno Lentilka podle nás vhodné?

Jméno "Lentilka" by se mohlo hodit pro psa s několika charakteristikami:

  1. Malá a kulatá postava: Jméno "Lentilka" by mohlo být ideální pro menší plemena, která mají kulaté tvary a roztomilý vzhled.
  2. Nápadné a nezapomenutelné rysy: Pokud váš pes má nějaký výrazný znak, který mu dodává osobnost nebo ho dělá nezapomenutelným, jméno "Lentilka" by ho mohlo podtrhnout.

  3. Veselá a hravá povaha: Jméno "Lentilka" může dobře vyjadřovat radostnou a živou povahu psa, který je plný energie a rád se baví.

  4. Sladká a přitažlivá osobnost: Pokud váš pes je neodolatelně roztomilý a přitahuje pozornost, jméno "Lentilka" by mohlo odrážet jeho sladkou povahu.

Například plemena jako Mops, Francouzský buldoček, Jorkšírský teriér, Pekingský palácový psík nebo Coton de Tulear by mohla být skvělými kandidáty pro jméno "Lentilka", protože splňují tyto výše uvedené charakteristiky.

V každém případě je výběr jména pro psa velmi individuální záležitost a záleží na vašem osobním vkusu a preference. Můžete vybrat jméno, které se vám líbí nebo které se hodí k charakteru a vzhledu vašeho mazlíčka.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).