topovat ověřit

Becky - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:37x
Popularita: 37. místo
Svátek na WEBFORDOG:28.1.
Variety jména:Beck, Becki, Beckie, Beckiee, Bek, Beky, Bekynka
Význam jména:"okouzlující"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Bílá srst, Elegantní, Anglické, Krátké, Zdrobnělina, Biblické, Hebrejské, Židovské

Becky je domácká verze původně hebrejského ženského jména Rebeka (Rebecca), užívaná hlavně v anglosaském světě.

Vycházíme-li z úplně původního hebrejského jména Rivka, můžeme jeho význam volně překládat jako "spoutaná", "zabezpečená". Další význam tohoto jména a za mě rozhodně krásnější, je "okouzlující".

V Americe se Becky slangově říká "bílé ženě".

Becky, nebo přesněji Rebecca, byla podle knihy Genesis i manželka Izáka.

A pro jakého pejska je jméno Becky podle nás vhodné?

Pokud se budeme řídit významy tohoto jména, tak nejideálnější je bílé a okouzlující plemeno :-). A protože okouzlující je snad každá psí slečna, tak se nám výběr zúží pouze na bílá plemena. Zalovit můžeme mezi prťavkama, jako je Bišonek, Boloňka, bílý Pudlík, který je ostatně ve všech velikostech, nebo volíme mezi velikány, do kterých můžeme zahrnou Bílého švýcarského ovčáka, Jihoruského ovčáka, Podhalaňského ovčáka, Slovenského čuvače, a nebo můžeme zvolit zlatou střední cestu, kde zase sáhneme po Špicovi či Samojedovi.

Pokud už je Vaše fenečka jako Becky pojmenovaná a s čistě bílou srstí nemá nic společného, vůbec nezoufejte. Barva chloupků není to nejdůležitější. Důležitější je, že splňuje úplně nejhlavnější kritérium...a to, že je okouzlující :-).

Máte-li doma fenečku s tímto jménem, pošlete nám její fotku na email podpora@webfordog.cz a my ji zde moc rádi vystavíme :-)