topovat ověřit

Cassandra - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:70x
Popularita: 16. místo
Svátek na WEBFORDOG:25.11.
Variety jména:Cass, Cassa, Cassia, Cassy, Kassandra, Kesí, Kesie, Kessie, Kessule, Kessy
Význam jména:"zářící","labuť, která vidí", "věštkyně"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Roztomilé, Velké plemeno, Počeštěné, Řecké, Dlouhé, Filmové, Krátké, Neobvyklé, Zdrobnělina, Bájné, mýtické, Starodávné, starobylé

Jméno Cassandra má řecký původ a je složeno ze dvou slov: kasis, což znamená "labuť" a paner, což znamená "vidět". V překladu tedy znamená "labuť, která vidí".

Jedná se o jméno antické starořecké věštkyně Kassandry, dcery trójského krále Priama. Cassandra byla obdařena věšteckým darem, ale bohové ji potrestali tím, že jejím věštbám nikdo nevěřil. Její věštby se týkaly především pádu Tróje, kterému Cassandra nemohla zabránit.

Jméno Cassandra je v současnosti populární v mnoha zemích světa, včetně České republiky. Je považováno za krásné a elegantní jméno, které má zajímavý význam.

Kromě českého překladu "labuť, která vidí" se pro jméno Cassandra používají také další překlady, například:

"vidící labuť"
"labuť, která předpovídá"
"věštkyně"


Jméno Cassandra se používá také jako příjmení.

Symbolika jména Cassandra

Jméno Cassandra má bohatou symboliku. Labuť je často spojována s krásou, elegancí a čistotou. Jsou také známé svými silnými rodinnými pouty. V tomto smyslu může jméno Cassandra symbolizovat ženu, která je krásná, inteligentní, intuitivní a rodinně založená.

Význam "vidět" naznačuje, že Cassandra je schopna vidět věci, které ostatní nevidí. Je to žena s jasnovidectvím a intuicí. Může mít dar předpovídat budoucnost nebo vidět věci z jiného úhlu pohledu.

Překlad "zářící" symbolizuje krásu, moudrost a duchovní osvícení. Cassandra je žena, která září zevnitř. Je to žena s velkým potenciálem a schopností změnit svět.

A pro jakého pejska je jméno Kassandra (Kessy) podle nás vhodné?

Jméno Cassandra, zdrobněle Kessy, má elegantní a klidný nádech, což by mohlo být vhodné pro různá plemena psů. Zde jsou některá plemena, která by se mohla hodit ke jménu Cassandra (Kessy):

Labrador Retrívr:
Labradoři jsou známí svou přátelskou povahou a inteligencí. Jméno Cassandra (Kessy) by mohlo ladit s jejich láskyplným temperamentem.

Zlatý Retrívr:
Zlatí retrívři jsou považováni za velmi přívětivá plemena. Jméno Cassandra může ladit s jejich jemnou povahou a radostným výrazem.

Pudl:
Pudlíci jsou inteligentní s výraznou osobností. Jméno Cassandra může být vhodné pro tyto elegantní a hravé psy.

Čivava:
Čivavy jsou malá plemena s odvážným charakterem. Jméno Cassandra by mohlo dodat trochu exotiky do jejich drobné postavy.

Australský ovčák:
Toto plemeno je známé svou inteligencí a aktivním stylem života. Jméno Cassandra by se mohlo hodit pro psa, který miluje výzvy a cvičení.

Kavalír king charles španěl:
Kavalíři jsou považováni za velmi láskyplná plemena. Jméno Cassandra by mohlo zdůraznit jejich něžný charakter.

Belgický ovčák (Malinois):
Pro aktivní a chytře pracující Belgické ovčáky by mohlo jméno Cassandra přidat nádech elegance.

Německý ovčák:
Pokud jste četli knihu My děti ze stanice ZOO, pak víte, že v knize je fenka Německého ovčáka jménem Kessie, jméno mi přijde pro tuto rasu výstižné.


Výběr plemene závisí nejen na jméně, ale také na charakteru a potřebách konkrétního psa a jeho majitelů. Každé plemeno má své jedinečné vlastnosti, a je důležité vzít v úvahu životní styl a preference rodiny při výběru psa.

 

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).