topovat ověřit

Annabelle - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:9x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:5.10.
Variety jména:Amabel, Amabil, Anabel, Anabela, Annabell, Annabella
Význam jména:"milující", "líbezná", "hodná lásky"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Dlouhá srst, Elegantní, Anglické, Francouzské, Latinské, Řecké, Dlouhé, Hororové, Strašidelné, Hebrejské

Annabelle je nádherné dívčí jméno, které je řeckého, latinského, anglického, hebrejského nebo dokonce francouzského původu :-).

Proč řeckého původu? Annabella se vykládá jako spojení dvou jmen Anna a Bella, která znamenají "krásná Anna".
Proč latinského původu? Jméno může být také odvozeno od latinského amabillis, což se vykládá jako "hodná lásky", "milá", "líbezná".
Jméno může mít také anglický původ a to kombinací latinského Anna, která pochází z hebrejského slova "milost", a francouzského slova belle, což znamená "krása".

Annabelle je také americký hororový film, jenž je inspirován příběhem panenky Annabelle, který vypráví manželé Warrenovi. 

A pro jakého pejska je jméno Annabelle podle nás vhodné?

Annabelle je velmi protichůdné jméno. Na jedné straně znamená líbezná a milá, na druhé straně je takto pojmenovaná hororová panenka, kterou posedl démon. Já bych se ale určitě přikláněla k tomu hezčímu, líbeznějšímu výkladu. V tomto případě se jméno hodí pro krásnou a milou fenku s dlouhou srstí a s inteligentním výrazem, jako je dlouhosrstá kolie, border kolie, australský ovčák, ale také irský setr, gordonsetr, různí chrti, a podobně.

Chcete-li přece jenom svou chlupatou kámošku pojmenovat podle hrůzostrašné panenky, nabízí se zde plemena, jak ze strašidelného filmu a to například Deerhound, Irský vlkodav, Dobrman, Německá doga, a další.

Nebo můžete toto jméno pojmout jako vtip a pojmenovat tak miloučkou mini fenečku, která by paradoxně neublížila ani mouše.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-)