topovat ověřit

Pivoňka - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:0x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:30.8.
Variety jména:Peonia, Peony, Pfingstblume, Pfingstrose, Pivoine
Význam jména:"květina"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Elegantní, Asijské, České, Čínské, Japonské, Dlouhé, Neobvyklé

Psí jméno Pivoňka má zajímavý původ a význam, který se váže k rostlině pivoňka. Pivoňka je květina, která patří do čeledi Paeoniaceae a je známá svými nádhernými a velkými květy, které se hojně vyskytují v různých barvách, jako jsou růžová, bílá, červená a fialová. Pivoňky pocházejí především z oblasti Asie, Evropy a Severní Ameriky.

Pivoňka na WEBFORDOG

V čínštině je pivoňka nazývána "牡丹" (mǔdān) nebo "芍药" (sháoyào). Tyto názvy jsou používány pro různé druhy pivoňek.

Pivoňka byla dále rozšířena do Japonska, kde si získala velkou oblibu a stala se symbolem krásy, štěstí a blahobytu. V japonštině je pivoňka označována jako "牡丹" (botan).

Další druhy pivoňek, které se vyskytují v Evropě a Severní Americe, byly dováženy z Asie v průběhu staletí.

Pivoňky jsou známé pod různými jmény v různých zemích a jazycích. Například:

V angličtině: "Peony"
Ve francouzštině: "Pivoine"
V němčině: "Pfingstrose" nebo "Pfingstblume"
V italštině: "Peonia"
V španělštině: "Peonia"

Pro jakého pejska je jméno Pivoňka vhodné?

Jméno "Pivoňka" je krásné a elegantní, a mohlo by se hodit pro psa s několika různými charakteristikami. Pokud má váš pes atraktivní vzhled a výrazné rysy, jako například Afghánský chrt nebo Saluki, jméno "Pivoňka" mu může dobře sedět. Ale není to jen o vzhledu! Pokud má váš mazlíček klidnou a citlivou povahu, jako Bišonek nebo Shih tzu, jméno "Pivoňka" může vyjadřovat jeho jemnost.

"Pivoňka" také symbolizuje radost a štěstí, takže může být vhodná volba pro psa s veselou náladou. Tady by se mohli hodit plemena jako Zlatý retrívr nebo Beagle, která jsou známá svou hravostí a radostným vystupováním.

A konečně, "Pivoňka" může odrážet i věrnost a oddanost vašeho psa. Německý ovčák nebo Labradorský retrívr jsou příkladem plemen, která jsou známá svou loajalitou a schopností být skvělými společníky.

Zkrátka, jméno "Pivoňka" může být použito pro mnoho různých plemen psů, pokud mají některé z charakteristik, které jsou s tímto jménem spojeny. Rozhodující je vždy osobní soulad mezi majitelem a jeho čtyřnohým kamarádem.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-)