topovat ověřit
11.02.2024 / 11.02.2024

Border kolie a vnímání lidských emocí

  • Tajemství border kolií: Jak dokáží číst naše emoce?
100%
Náhled

Když se podíváte do moudrých očí Border kolie, máte pocit, že se díváte do hlubin lidské duše. Není to jen jejich uhrančivý vzhled, co dělá toto plemeno tak výjimečným. Border kolie jsou totiž obdařeny úžasnou schopností vnímat a chápat lidské emoce.

Vědecké studie prokázaly, že Border kolie dokáží s neuvěřitelnou přesností rozeznat emoce na lidských tvářích. Dokáží rozlišit štěstí, smutek, hněv a další emoce, a to i na základě fotografií. Navíc reagují silněji na lidský pláč než na štěkání, což naznačuje, že dokáží vnímat emocionální tíseň v lidském hlase.

Tato úžasná schopnost dělá z Border kolií ideální terapeutické a asistenční psy. Dokáží přinést útěchu a podporu lidem s psychickými poruchami, jako je autismus, deprese nebo úzkost. Jejich vnímavost se uplatňuje i v záchranných a policejních pracích, kde pomáhají najít pohřešované osoby nebo zločince.

Border Kolie - ideální terapeutický pes

Schopnost vnímat lidské emoce není jen fascinujícím fenoménem, ale i důležitým faktorem, který posiluje pouto mezi člověkem a psem. Border kolie nejsou jen mazlíčci, ale skuteční přátelé, kteří dokáží sdílet naše radosti i smutky.

Několik příkladů vnímání emocí u Border kolií:

  • Pes jménem Chaser se naučil 1022 slov a dokázal rozpoznat emoce na lidských tvářích.
  • Border kolie jménem Bailey dokázala uklidnit a utěšit autistického chlapce během záchvatu úzkosti.
  • Psi záchranáři s plemenem Border kolie pomohli najít mnoho pohřešovaných osob v troskách po katastrofách.

Chcete se dozvědět více o této fascinující schopnosti Border kolií?

Na internetu naleznete mnoho zajímavých článků a videí na toto téma. Můžete se také obrátit na Chovatelské stanice Border kolií nebo na zkušené psovody, kteří vám rádi zodpoví vaše otázky.

Navštivte náš Atlas psů, kde naleznete mnoho užitečných informací o tomto úžasném plemeni. Dozvíte se o jejich historii, temperamentu, péči a o tom, jak se s nimi správně chovat.

Jste přesvědčeni, že Border kolie je pro vás to pravé? Prozkoumejte naši Inzerci psů a najděte si štěně nebo dospělého psa, který se stane vaším věrným společníkem na celý život.

Sdílejte s námi své zkušenosti! Sdílejte s námi fotografie a příběhy o vašich Border koliích a pomozte nám vytvořit komunitu milovníků tohoto jedinečného plemene.

Border kolie na WEBFORDOG

přečteno: 55x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

100%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...