topovat ověřit

Články

Vysvětlení pojmů

  • 25 355x

Druhy výstav, třídy, tituly a jak jim porozumět

100%

Zúčastnili jste se výstavy a vůbec nevíte, jak si hodnocení vašeho psa vyložit? Začátečníkům bude chvíli trvat, než se ve výstavním světě zorientují, a proto vám přinášíme seznam známek a titulů, které můžete ve výstavním kruhu obdržet a současně...

  • 11 605x

Organizace zaštiťující chov psů s průkazem původu

100%

Chcete si pořídit psa s průkazem původu, ale narazili jste na chovatele, u kterého si nejste jistí, zda má opravdu štěňata s pravým rodokmenem? Uvedeme vám na pravou míru, jak je to s organizacemi, které zaštiťují chov psů.

  • 6 821x

Čipování a jiné metody označování psů

100%

Označení psa je velmi důležité zejména pro případ jeho ztráty. K nejrozšířenějším způsobům patří v dnešní době čipování, ale můžete zvolit i jiné metody, jak pejska označit.

  • 38 931x

Co je to Boo?

100%

Co je to Boo? Jako Boo bývá někdy mylně označováno plemeno pomeranian, protože lidé si jej dávají do souvislosti se slavným pejskem s roztomilým sestřihem, který se jmenuje Boo. Jak to s tímto „pojmem“ je ve skutečnosti?

  • 12 827x

Co je to FCI?

80%

FCI, třípísmenná zkratka francouzského slovního spojení Fédération Cynologique Internationale, jež je mezi českými majiteli psů známo spíše pod označením Mezinárodní kynologická federace.

  • 8 609x

Sporty pro psy

80%

Máte aktivního pejska a rádi byste ho nějak zabavili? Co takhle využít nabídky sportů, které jsou určené přímo psím mazlíčkům? Představíme si ty nejznámější.