topovat ověřit
05.10.2015 / 25.11.2015

Taktiky množitelů a překupníků:

  • Cenné rady, jak si Vás množitel získá
80%
Náhled

1.) Krásné fotky, krásný popisek, krásné řeči

Základem je navnadit kupce tím, že mu množitel či překupník řekne a ukáže přesně to, co chce vidět a slyšet. Kdyby se za dvěma různými inzeráty (jedním úhledným s krásnými fotkami a druhým psaným špatnou gramatikou a bez fotek) skrýval jeden překupník, množitel moc dobře ví, že se téměř každý potenciální kupec ozve na inzerát s krásnými fotkami štěňátek a nejlépe i rodičů, s milým popiskem, který ukazuje v jak krásném prostředí štěňátka vyrůstají, s informacemi o zdraví nejen štěňátek, ale také rodičů. Překupník či množitel si kupce zkrátka "předpřipraví" dopředu tím, že mu dá přesně to, co kupec hledá, po emailu či telefonním rozhovoru jej v těchto věcech utvrdí a poté mu již nic nebrání v tom, aby si kupec pro štěňátko přijel a v podstatě jej rovnou koupil na ulici a bez okolků, protože překupník či množitel je tak skvělý manipulátor, že vás rázem přesvědčí o tom, že právě z vašeho štěňátka vyroste superhvězda té nejmenší velikosti, přesně podle vašich představ.

2.) Místo setkání jinde než mimo domov

Množitel může být často také překupníkem, což znamená, že sám štěňata nemnoží a doma neukrývá desítky fen, které by neustále rodily nová a nová štěňata, nýbrž pro požadované štěně vždy "na zakázku" jede. Nezáleží na tom, zda jej sežene od chovatele či množitele, důležité je to, že štěně přiveze přímo na místo, na kterém se s vámi domluvil. Buď jej vydává přímo za svůj domov (přijde před panelák, dům, či statek), ale nechá vás celou dobu stát před obydlím a domů vás nepustí, nebo vás takticky zavede kamkoliv, kde zůstane utajen kompletně - před čerpací stanici, k obchodnímu centru nebo na veřejné parkoviště uprostřed města. V případě, že se jedná o množitele, nikdy vás nevezme dovnitř, abyste neviděli zbědované feny v miniaturních klecích, ve kterých celý život rodí štěňata, na kterých množitel profituje, které jsou drženy v hrozných podmínkách s nedostatkem jídla, vody a ve vlastních výkalech, ve kterých také často odchovávají svá mláďata. Pokud nevidíte prostředí, kde štěňátka vyrůstají, nejlépe v přítomnosti obou rodičů, můžete si se štěňátky hrát, podívat se na ně a důkladně je zkontrolovat, něco může být v nepořádku. Vidět prostředí štěňátek spolu s rodiči je základ.

3.) Nemá rodiče štěňátek

Pokud množitel či překupník nemá otce štěňátek, může skutečně říkat pravdu, když tvrdí, že jel s fenkou na krytí do jiného města a otce štěňat fyzicky nevlastní. Pokud však nemá ani matku a tvrdí, že při porodu zemřela, přejelo ji auto, či je na výstavě, z 99% lže. Jedná se totiž o nejčastější výmluvy toho, proč nemůžete vidět rodiče svého nového mazlíka, abyste si udělali představu, jak bude v dospělosti vypadat. V případě, že neuvidíte ani jednoho z rodičů, z větší části se pravděpodobně jedná o podvod - buď je štěně překoupené od jiného chovatele, nebo pochází z množírny, kde je jeho maminka zavřená ve zbědovaném stavu a krmena hormony, aby co nejdříve mohla porodit další vrh zesláblých štěňat. Samozřejmě je také možné, že má množitel či překupník tzv. "ukázkovou fenu", která nikdy štěňata neměla, nebo rozhodně nevypadá na to, že by před necelými dvěma měsíci porodila vrh štěňat, protože je například příliš maličká, hubená, nebo nejeví známky po tom, že do nedávna svá štěňata kojila - je dobré zaměřit se na tyto aspekty.

4.) Štěňátka jsou bez PP, ale zaručeně čistokrevná

Jak zaručíte čistokrevnost, když otec nebo matka třeba průkaz původu vůbec neměli a nevíte, zda nebyl jejich pradědeček jezevčík, namísto jorkšíra? A pokud chovatel uvádí, že jsou oba rodiče s PP, rozhodně je chtějte vidět, protože výmluvy typu: "Nevím, kde je mám.", "Někde jsem je ztratil.", "Utopily se." svědčí o jediném - množitel nemá svou lež správně zkonstruovanou... Můžete se však setkat i s tím, že obdržíte "zajímavé" vysvětlení toho, proč nejsou štěňata s PP a jak by BÝT MOHLA. Některé lži jsou přímo absurdní:

  • bohužel jsme neuhlídali rodiče a táta (či maminka) ještě nejsou po bonitaci
  • bohužel se narodilo hodně štěňat a PP dostávají jen některá, na ta další už nezbylo
  • když si připlatíte, průkaz původu vám dodělám a pošlu během pár týdnů poštou
  • nepotřebujeme rodiče na výstavy a nemáme na to čas, takže máme štěňata jen pro radost
  • fenka musí mít alespoň jednou za život štěňata, aby neumřela, takže jsme ji nechali nakrýt (NEMUSÍ!)

Pouze první lež by mohla být založena na pravdě, dalšími vás množitel či překupník tahá za nos a apeluje na vaše city, abyste se uvolili ke koupi pejska bez známého původu, u kterého si první týdny možná budete myslet, že jste jej zachránili, nebo je vaším vysněným štěňátkem a uskutečnili jste nejlepší koupi. Tato euforie však brzy vyprchá a přijde hořká

5.) Na každou otázku okamžitá odpověď

Množitel i překupník jsou mistři ve svém oboru. Na každou vaši otázku či obavu mají okamžitou odpověď, každé vaše podezření okamžitě smetou ze stolu a ubezpečí vás o tom, že právě uskutečňujete nejlepší koupi vašeho života a není se čeho bát. Zde platí jediné - SLIBEM NEURAZÍŠ, což platí pro všechny tyto podvodníky. SLIBOVAT, UBEZPEČOVAT A ZARUČOVAT... A poté po anglicku navždy zmizet.

autor: Simona Smith

přečteno: 5 625x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

80%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...