topovat ověřit
01.03.2024 / 22.03.2024

4 Nejčastější chyby ve výcviku psa, děláte je taky?

  • Naučte se vycvičit psa bez zbytečného stresu a frustrace!
80%
Náhled

Každý pes se dá vycvičit. Ano, někdy je to obtížné a při tréninku asi každý uděláme nějakou chybu. Jaké jsou ale ty nejčastější, které mezi pejskaři pozorujeme? A jak se jim vyhnout? Nebojte, poradíme vám!

1. Děláme výjimky

Pouštíte občas svého psa do postele, i když to má normálně zakázané? Dává mu návštěva od stolu, i když ho učíte, aby neloudil? Co myslíte, že to v psí hlavě vyvolává za pocity? 

Jedním z nejdůležitějších bodů výcviku je důslednost. Pokud pejskovi dáte povel, nebo zrovna něco trénujete, nesmíte polevit. Co byste tím psa totiž naučili? Že nemusí poslouchat, když se mu zrovna nechce. A to je přesně to, čemu se chcete vyhnout. 

Při výcviku buďte proto nejen konzistentní, ale i důslední. Dodržujte jednotný přístup a nedělejte výjimky. To samé dodržujte i při neúplném provedení povelu. Vždy požadujte provedení celého povelu a nespokojte se, dokud neudělá pes přesně to, co po něm chcete.

Pes v posteli WEBFORDOG

2. Nejsme jednotní

Navážeme na předchozí bod. Při výcviku psa musíte postupovat jako tým, ne jako jednotlivci, kde bude každý psa učit jiné povely a dovolovat mu, co mu druhý zakáže. Proto doporučujeme před samotným pořízením psa vymezit hranice, které budou všichni zúčastnění dodržovat. Bez výjimek. 

Konzistentní buďte nejen při výcviku, ale také při odměňování. Správné provedení cviku musí být pochváleno a odměněno. Tím pomůžete psovi nejen pochopit, co od něj požadujete, ale také ho budete pozitivně motivovat v dalším tréninku.

Odměna psa WEBFORDOG

3. Nesrozumitelné povely

Psi jsou velmi vnímaví a šikovní co se týče učení nových povelů. I přes jejich šikovnost je ale důležité držet povely jasné a jednoznačné. Pes tak bude přesně vědět, co od něho vyžadujete. Dlouhá slovní spojení, nebo spojení několika povelů dohromady, budou mít za výsledek pouze zmatek a selhání. A to asi nikdo nechceme. 

Zmatený pes WENFORDOG

4. Buďte pozitivní

Stejně jako tento článek by měl být i výcvik zakončen pozitivně. Pejskovi tak pomůžete vytvořit s tréninkem pozitivní zkušenost, která ho bude dále motivovat ve výcviku.

Správně provedené povely chvalte nejen slovy ale i odměnami. Kvalitní a chutné pamlsky jsou skvělým způsobem, jak psa po tréninku odměnit. Někteří pejskaři využívají k pamlskům a pochvalám ještě hraní, které je skvělým způsobem budování pevného pouta mezi vámi a vaším psem.

Zábava se psem


Výcvik každého psa je někdy těžký. Nevzdávejte to. Buďte trpěliví a to i k sobě. Při výcviku myslete nejen na povely, ale také na budování pevného a pozitivního pouta mezi vámi a vaším čtyřnohým miláčkem. 

Chcete vychovat vašeho pejska tou nejrychlejší cestou a ještě si při tom vybudovat nezlomné pouto? Zapište se do Online psí školy do kurzu Základní poslušnost, kde vás výchovou provedou od A do Z a naučí vás ty nejúčinnější metody pro výchovu. Výsledky uvidíte už po 1. tréninku! Sami budete zírat, jak málo stačí změnit pro to, aby pes začal poslouchat a začal ho trénink bavit. Uvidíte, jak se váš chlupáč učí nové povely za pár minut a stává se z něj bezva parťák!

To mě zajímá

Spokojený pes WEBFORDOG

přečteno: 344x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

80%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...