topovat ověřit

Holly - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:0x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:13.7.
Variety jména:Holi, Holli, Holy, Hulinaz
Význam jména:"hrozný trn"
Pohlaví:Holčičí
Typ jména:Bílá srst, Malé plemeno, Anglické, Germánské

Jméno Holly má původ v angličtině a odkazuje na stálezelený strom z čeledi tisovcovitých, který se v angličtině nazývá "holly".

Slovo "holly" vychází z pragermánského kořene "hulinaz", což znamená "hrozný trn". Stejně jako u jiných stálezelených rostlin, jako je například vavřín, byla v antické mytologii posvátná síla připisována i tisu a používal se jako ochranný symbol proti zlým silám.

V anglosaské tradici je tis považován za symbol života a odolnosti, a proto byl často používán při vánočních oslavách, výrobě věnců a dalších dekorací. Proto se jméno Holly stalo populárním jménem pro dívky narozené během zimních svátků a pro dívky, jejichž rodiče byli nadšeni vánočním obdobím. Jméno Holly bylo také používáno jako příjmení.

A pro jakého pejska je jméno Holly podle nás vhodné?

Jméno Holly může být vhodné pro různá plemena psů, neexistuje žádné plemeno, pro které by toto jméno bylo nevhodné.

Výběr jména by měl být spíše založen na charakteru, vzhledu a chování konkrétního psa než na jeho plemeni. Nicméně, některá plemena psů, která by mohla být spojována s názvem Holly, zahrnují například:

Psi s bílou srstí - jako je například maltézský psík, bišonek, west highland white terrier, nebo americký eskymácký pes.

Psi se šedou nebo stříbrnou srstí - jako je například výmarský ohař, skotský teriér, australský ovčák nebo špicové plemena.

Menší plemena psů, jako je například mops, francouzský buldoček, čivava, či jorkšírský teriér.

Je však důležité si uvědomit, že výběr jména by měl být především odrážet povahu, chování a charakter psa a měl by být v souladu s osobností konkrétního zvířete.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).