topovat ověřit

Kosík - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:4x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:11.9.
Variety jména:Cosi, Cosy, Kosi, Kosy
Význam jména:"kos" nebo "pohodlný", "útulný"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Legrační, Černá srst, Anglické, České, Neobvyklé

Jméno Kosík nám dalo opravdu hodně zabrat. Je velmi neobvyklé, řekla bych až originální. Nahlížet na něj můžeme dvěma úhly. První možnost je pohlížet na něj, jako na odvození z apelativa kos. Kdy toto jméno poukazuje na ptačí vlastnosti či dovednosti. V tomto případě se jedná o ryze české jméno.

Další možností je, že vychází z anglického cosy, což znamená "pohodlný", "útulný".

A pro jakého pejska je jméno Kosík (Cosy, Kosy, ...) podle nás vhodné?

Kosík je chlapecké jméno. Budeme-li vycházet z významu kos, hodí se ideálně pro černě zbarvená plemena, mezi které můžeme zařadit například: Flat Coated Retriever, Gordonsetr, Hovawart, Jagdteriér, Novofundlandský pes, Rotvajler, Šiperka, a samozřejmě mnoho dalších.

Další možností, jak toto jméno šikovně využít je, pojmenovat takto lovce ptáků. Jistě je spoustu plemen, která když se něco šustne ve křoví, tak hned zbystří a v horším případě vás pořádně protáhnou oním směrem :-). Plemen, která děsně milují šustivé ptáčky ve křoví je mnoho. Zmínit můžeme například: Anglický špringršpaněl, Bígl, Zlatý retrívr, Labradorský retrívr, Pointer, Anglický setr, Irský setr, ...

Poslední možností, jak použít toto jméno je, dát ho vašemu "povaleči", kámošovi, kterého musíte hodiny přemlouvat, aby šel s vámi ven. Mezi nejlínější plemena patří například: Anglický buldogBasset Hound, MopsíkHavanský psík, Čau-čau, atd. ... Určitě je z čeho vybírat :-)

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-)